Ülo Toomsalu • 15. oktoober 2001 kell 6:17

Postimehe väljaanne internetis muutub neljapäeval

Postimees korraldab alates neljapäevast ümber paberlehe uudiste avaldamise oma internetiväljaandes. Kuni kella 14ni saab lugeda värske lehenumbri artiklite pealkirju ja kahte esimest lõiku, täismahus artiklitele avatakse juurdepääs pärastlõunal, online-uudiseid saab täismahus lugeda ööpäev läbi, kirjutab Postimees.

Postimehe peatoimetaja asetäitja (internetiväljaanne) Kristjan Otsmanni sõnul saab varem ilmunud ajalehtedest artikleid lugeda endiselt piiranguteta ja tasuta, samuti saab piiranguteta kasutada artikliotsingut.

?Päeva jooksul internetiaadressil www.postimees.ee avaldatavad online-uudised ja teemaleheküljed on endiselt kõigile tasuta lugemiseks,? rääkis Otsmann. Ta lisas, et uusi teemalehekülgi tekib järjest juurde.

Postimehe peadirektori Erik Roose sõnul on aasta jooksul jälgitud võrguväljaande erinevate osade kasutamist, millest selgus, et kõige kiiremini ja dünaamilisemalt areneb värskete uudiste teenus ehk online-uudised.

?See on üks põhjus, miks otsustasime muuta paberlehe peegelduse avanemisaega ja veelgi rohkem keskenduda online-teenuse arendamisele,? põhjendas Roose.

Teise põhjusena tõi Roose välja, et Eestis ei ole praegu võimalik rakendada väljaandele kasumlikku võrguväljaande mudelit. Tema sõnul oleks ebaõiglane lasta hinnatundlikumal paberlehe tellijal kinni maksta ka jõukama kliendi kulud, kellel on ligipääs internetile ja tasuta pakutavatele paberlehes ilmunud uudistele. Roose märkis, et Postimehe paberlehte loeb püsivalt üle 250 000 inimese, võrguväljaande kasutajaid on viis korda vähem.

?Hetkel ei ole võrguväljaanne veel paberlehe lugejate arvu vähendanud, kuivõrd Postimehe praegune tellijate arv on üle mitme aasta suurim,? rääkis Roose. ?Aga on märke, et osa kliente võib kaaluda meile tulutoova paberlehe ostmise lõpetamist, eelistades lehte lugeda internetist tasuta.?

Hetkel kuum