Dollari tõusutrend võib peagi lõppeda

Tõnis Oja 17. oktoober 2001, 00:00

Dollari kurss kerkis eile Jaapani jeeni suhtes viie nädala kõrgeimale tasemele. Ühendriikide valuuta tugevnes ka Suurbritannia naela ja Sveitsi frangi suhtes. Euro suhtes jäi aga dollar väheliikuvaks.

USA Föderaalreservi intressikärped ning valitsuse plaan alandada makse ning ergutada kulutamist on seni oma psühholoogilise efekti saavutanud. ?Ameerika Ühendriikide majandus liigub kasvu suunas?, lausus uudisteagentuurile Bloomberg Bank of America globaalsete turgude peaanalüütik Eric Nickerson?. Rahvusvaheliste investorite silmis on ?dollar küllaltki heas seisus?, lisas ta.

Pikka pidu dollarile siiski ei ennustata. Ühendriikide valuuta on jõudsalt tugevnenud juba mitu nädalat. Käes on börsiettevõtete majandustulemuste avaldamise aeg ning need võivad valmistada finantsturgudele pettumuse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:58

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing