Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahakompass suunab Soome

  Seekordne, juba teist aastat toimuv Rahakompass keskendub lähiajal rahamaailmas toimuvatele sündmustele, mis hakkavad kas otse või kaudselt mõjutama iga eestlast: euro käibeletulek, pensionireformi käivitumine ning Eesti ja Soome väärtpaberituru ühendamine.
  Rahakompassi avamisel kell 12 on igal messikülastajal võimalus kuulda nende kolme teema kohta ja küsida küsimusi eestvedajate endi käest: esinevad Eesti Panga president Vahur Kraft, rahandusminister Siim Kallas ja Tallinna Väärtpaberibörsi (TVB) juhatuse esimees Gert Tiivas.
  Esmakordselt tutvustatakse Tallinna börsi ja HEXi ühendamise plaani. Mis täpselt muutub Eesti investorile, sellest räägib TVB juhatuse esimees Gert Tiivas. Samal päeval on võimalus saada ka põhjalik ülevaade Soome turust ning selle tulevikuperspektiividest nii HEXi kui ka FIM Securitiesi spetsialistidelt.
  Uuest aastast käivituv pensionireform teeb meist enamiku investoriteks. Reedel toimuvas diskussioonifoorumis, milles osalevad teiste hulgas Siim Kallas ja Hardo Pajula, otsitakse vastust küsimusele, kas me saame sellega hakkama. Debatil tuleb arutlusele, mida kohustuslik kogumispension inimese jaoks kaasa toob ning millised on inimese kohustused, millised õigused ja võimalikud valikud.
  Päevakajalistest teemadest toimub reedel arutelu Ameerika tragöödia mõjudest maailmamajanduse tulevikule. Ameerika tragöödia mõjul on USA rahaturu keskne intressimäär langenud 2,5ni ning USA majanduse kahjudeks hinnatakse 60 miljardit dollarit, juba on pankrotiohus on mitmed lennufirmad ? mis saab edasi? Diskussioonis käsitlevad pankade spetsialistid arvatavaid mõjusid Eesti majandusele ja rahaturule, aktsiate prognoositavat käitumist ja optimistliku riigieelarve vastavust prognoosidele. Osalevad Hansabank Marketsi makroanalüütik Maris Lauri, Trigon Marketsi peaanalüütik Toomas Reisenbuk, Eesti Ühispanga turuanalüüsi divisjoni direktor Sven Kunsing ja Eesti Panga Pangainspektsiooni juhataja Andres Trink.
  Pilootprojektina käivitub üritus nimega Rahakool, kus õpetatakse investeerimisest vähe teadmisi omavatele inimestele kolme tunniga rahapaigutamise aabitsatõdesid ning seda lihtsas ja arusaadavas keeles.
  Rahakooli lektorid on Tehnikaülikooli rahanduse ja panganduse õppetooli hoidja Enn Listra, Suprema Fund Managementi tegevdirektor Paavo Põld ning Ewe Kaselaan väikeinvestori rollis. Ewe Kaselaan on tuntud ka ETV raha- ja investeerimisteemalisest telesaatest ?Kui mul oleks miljon krooni...?, mida näidatakse esimese messipäeva lõpus ka suurel ekraanil.
  Autor: Eva Palu
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Verston võitis 10 miljoniga Võrumaa teede riigihanke
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.
Taristuehitaja Verston sõlmis transpordiametiga lepingu, mille kohaselt hakkab Verston järgmisel viiel aastal hooldama 1250 kilomeetrit Võrumaa peamisi maanteid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.