• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Metsafirmadel kehvapoolne aasta

  Eesti suurima saetööstuse, Järvamaal asuva ASi Imavere Saeveski üheksa kuu kasum oli väiksem kui eelmisel aastal, ütles ettevõtte finantsjuht Toomas Mets. Täpset numbrit ei soovinud Mets avalikustada. ?Jooksva aasta sees me kasumit ei avalikusta,? põhjendas Mets.
  Eelmise aasta üheksa kuuga teenis Imavere Saeveski 67,8 miljonit krooni kasumit.
  Metsa sõnul on tänavune kasum väiksem, sest marginaalid on langenud. ?Saetoodangu müügihinnad on langenud ja palgi hinnad tõusnud,? rääkis Mets. ?Samal ajal on meie mahud suurenenud.?
  Imavere Saeveski üheksa kuu käive oli tänavu 569,4 miljonit krooni. Eelmisel aastal samal ajal oli ettevõtte käive 482,3 miljonit krooni.
  Ettevõte on tänavu välja lasknud 229 000 m3 saetoodangut. Eelmisel aastal oli selleks ajaks toodetud 185 000 m3 saetoodangut. Imavere Saeveski tänavune plaan on 280 000 m3 saetoodangut. Saeveskis töötab 215 inimest.
  Kahanenud on ka Imavere Saeveski suuromaniku, metsanduskontserni ASi Sylvester Grupp üheksa kuu kasum. Võrreldes eelmise aastaga on kasumilangus 45 protsenti.
  Sylvester Grupi pearaamatupidaja Meeli Paju andmeil oli ettevõtte üheksa kuu käive 1176,3 miljonit krooni ja kasum 45,7 miljonit krooni. Eelmisel aastal samal ajal oli Sylvester Grupi käive 1028,9 miljonit krooni ja kasum 83,4 miljonit krooni.
  Tänavu kolmandas kvartalis teenis Sylvester Grupp 386,4 miljoni krooni suuruse käibe juures 1,8 miljonit krooni kasumit.
  Eesti suuruselt kolmanda saetööstuse, Võrumaal asuva ASil Toftan on sel aastal ekspordi maht järsult kahanenud. Tänavu on ekspordi osakaal müügis võrreldes eelmise aasta 75 protsendiga kukkunud 46 protsendile.
  Toftani pearaamatupidaja Ave Orula andmeil oli ettevõtte üheksa kuu netokäive 168,5 miljonit krooni. Eelmisel aastal samal ajal oli ettevõtte käive 158,4 miljonit krooni.
  Orula kinnitusel on Toftan kasumis, kuid kasuminumbrit ettevõte praegu veel ei avalda. Eelmise aasta üheksa kuuga oli Toftan teeninud 13,7 miljonit krooni kasumit. Toftanis töötab sada inimest.
  Autor: ÄP Online
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
USA aktsiaturg lõpetas jaaninädala ralliga
USA peamised aktsiaindeksid tõusid reedel hoogsalt, lõpetades börsinädala üle kolmeprotsendise tõusuga.
USA peamised aktsiaindeksid tõusid reedel hoogsalt, lõpetades börsinädala üle kolmeprotsendise tõusuga.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Rapla rahvas on uue Risti Kaubanduskeskuse juba hästi omaks võtnud
Raplas avati uus Risti Kaubanduskeskus, kus resideeruvad Prisma Peremarket, Pepco, Benu apteek ning Circle K, mis kõik on kohalike poolt ülimalt soojalt vastu võetud. Keskus sündis tänu kinnisvaraarendus- ja haldusettevõttele Vintselle, mille investeeringute juht Andres Suurna sõnul olid nii mõnusast vastuvõtust positiivselt üllatunud nii nemad ise kui ka rentnikud.
Raplas avati uus Risti Kaubanduskeskus, kus resideeruvad Prisma Peremarket, Pepco, Benu apteek ning Circle K, mis kõik on kohalike poolt ülimalt soojalt vastu võetud. Keskus sündis tänu kinnisvaraarendus- ja haldusettevõttele Vintselle, mille investeeringute juht Andres Suurna sõnul olid nii mõnusast vastuvõtust positiivselt üllatunud nii nemad ise kui ka rentnikud.
Vene Teater otsib sõjakeerises rahupunkti. "Lapsed ei pea teadma, mis on sõda ja surm"
Vene Teater Tallinnas võtab tööle kaks Ukrainast pagenud noort näitlejat, selle teatri juht on pärist Ukrainast. Siiski pole harvad juhud, kus Vene Teatrit seostatakse oma nimest tingituna Venemaaga.
Vene Teater Tallinnas võtab tööle kaks Ukrainast pagenud noort näitlejat, selle teatri juht on pärist Ukrainast. Siiski pole harvad juhud, kus Vene Teatrit seostatakse oma nimest tingituna Venemaaga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.