ÄP fototoimetus • 21. oktoober 2001 kell 22:00

Tallinna börsi aktsiad jõuavad

Eesti börsi liikmed hakkavad siis senise Tallinna börsi kauplemissüsteemi asemel kasutama HEXi kauplemissüsteemi. Kõik HEXi liikmed, kes soovivad saada ka Tallinna börsi liikmeks, saavad lihtsa ligipääsu Eesti väärtpaberitele.

Kauplemine läheb Eesti kroonidelt üle eurodele, kauplemisel on väikseimaks ühikuks 0,01 eurot. Väärtpaberihindade kuvamine hakkab esialgu Tallinna Väärtpaberibörsi (TVB) interneti koduleheküljel toimuma paralleelselt eurodes ja Eesti kroonides.

Tallinna börsi kauplemisaegades muutusi ei tule, börs jääb avatuks kella 10st 14ni. Senise telefonipõhise süsteemi asemel käivitub automaatne tehingute sobitamise süsteem, kus omavahel sobivad ostu- ja müügitellimused ühenduvad ise vastavalt nende hinna- ja ajaprioriteedile.

TVB-l noteeritud ettevõtted jagunevad nalja nimekirja vahel: põhinimekiri, I-nimekiri ehk Investori nimekiri, (endine lisanimekiri), võlakirjade nimekiri ja vabaturg.

HEX korraldab aktsiabörsi ja derivatiivide turu tegevust, tehingute arveldamist ja haldab elektroonilist väärtpaberiregistrit. HEXile kuulub 60,3 Tallinna börsi aktsiatest.

___________________________________________

Eesti aktsiate peale Helsingis tormi ei joosta

Tallinna börs tahab leida aastaga viis uut liiget

Autor: ÄP

Hetkel kuum