Hansapank loobub Hoiupangast

23. oktoober 2001, 00:00

Hansapank soovib maha müüa talle kuuluvaid Hoiupanga aktsiaid. Aktsiate ostmise vastu on huvi ilmutanud Rootsi Sparbanken. See, et rootslased tunnevad huvi Hoiupanga aktsiate vastu, on Eesti pangandusele soodus, kommenteeris Hansapanga nõukogu esimees Hannes Tamjärv.

Hetkeseis: Läks nii nagu muinasjutus ? suur kala neelas alla väikese,siis tuli veel suurem kala, kes omakorda suure alla neelas. Ehk siis ? Hansapank võttis üle Hoiupanga. Siis tulid rootslased ja nende huvi Eesti panganduse vastu osutus päris suureks ? Swedbank ja Skandinaviska Enskilda Banken ehk SEB pidasid Hansapanga pärast päris korraliku sõja maha. Peale jäi Swedbank. SEB, kes jäi ilma küll Eesti panganduse magusamast palast, ei tahtnud aga sugugi tühjade kätega jääda. Tema võttis Ühispanga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing