26. oktoober 2001 kell 6:11

Ericssoni kvartalitulemus oodatust oluliselt halvem

Rootsi telekommunikatsiooniseadmete tootja Ericsson tegi täna varem teatavakstehtud kellajast oluliselt varem teatavaks oodatust oluliselt suurema kolmanda kvartali kahjumi seoses nõrga nõudlusega, teatas Reuters.

'Telekommunikatsioonisüsteemide nõudluse aeglustumine kiirenes kolmandas kvartalis,' ütles Ericssoni juhatuse esimees Kurt Hellstrom pressiteates. 'Me ootame nüüd raskeid turuolusid, mis kestavad terve järgmise aasta.'

Ericsson, kelle käibest annavad 80% mobiilsidesüsteemid, teenis kolmandas kvartalis 5,8 miljardit Rootsi krooni maksueelset kahjumit (9,57 miljardit Eesti krooni) võrreldes turu oodatud 4,5 miljardi Rootsi kroonise (7,43 mld Eesti krooni) kahjumiga.

Firma käive langes 54,6 mld Rootsi kroonile (90,1 mld Eesti krooni) võrreldes turu 59,15 mld Rootsi kroonise ootusega.

Maailma suurima mobiilvõrguseadmete tootja ja suuruselt kolmanda mobiiltelefonidetootja Ericssoni vaated 2002 aasta kohta on oluliselt pessimistlikumad võrreldes konkurentidega nagu Nokia ja Nortel Networks Corp.

Ericsson ootab 2002 aastal müügi jäämist selle aasta tasemele või 10% langust.

Hetkel kuum