30. oktoober 2001 kell 22:00

Firmade paremusjärjestuse kujunemine

Toiduainetööstuse firmade edetabelisse võis pääseda iga ettevõte, kes tegeles 2000. a toiduainete tootmise ja töötlemisega. Kui firma viljeles mitut tegevusala, pidi toiduainete töötlemine ületama 50 protsenti ettevõtte kogukäibest.

Toiduainetööstuse firmade TOP kasutab sama metoodikat, mis iga-aastane Äripäeva TOP 100. Firmad reastatakse kuue finantsnäitaja järgi: käive möödunud aastal, käibe kasv ülemöödunud aastaga võrreldes, kasum pärast maksude mahaarvamist eelmisel aastal, kasumi kasv absoluutarvudes võrreldes üle-eelmise aastaga, rentaablus ja varade tootlikkus.

Nende näitajate põhjal on saadud kuus eri pingerida, mille kohapunktide summa annab koha TOP 100 põhijärjestuses. Kõige edukam on kõige vähem kohapunkte kogunud firma.

Hetkel kuum