Firmade paremusjärjestuse kujunemine

31. oktoober 2001, 00:00

Toiduainetööstuse firmade edetabelisse võis pääseda iga ettevõte, kes tegeles 2000. a toiduainete tootmise ja töötlemisega. Kui firma viljeles mitut tegevusala, pidi toiduainete töötlemine ületama 50 protsenti ettevõtte kogukäibest.

Toiduainetööstuse firmade TOP kasutab sama metoodikat, mis iga-aastane Äripäeva TOP 100. Firmad reastatakse kuue finantsnäitaja järgi: käive möödunud aastal, käibe kasv ülemöödunud aastaga võrreldes, kasum pärast maksude mahaarvamist eelmisel aastal, kasumi kasv absoluutarvudes võrreldes üle-eelmise aastaga, rentaablus ja varade tootlikkus.

Nende näitajate põhjal on saadud kuus eri pingerida, mille kohapunktide summa annab koha TOP 100 põhijärjestuses. Kõige edukam on kõige vähem kohapunkte kogunud firma.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing