31. oktoober 2001 kell 8:13

Nordea üllatas negatiivselt

Eile kolmanda kvartali tulemused avaldanud Põhjala suurim pank Nordea jahmatas turge krediidikahjumite järsu kasvuga, kirjutavad tänased Soome ja Rootsi majanduslehed.

Aasta üheksa kuuga on Nordea laenukahjumid kasvanud enam kui 500%. Kolmandas kvartalis ulatusid laenukahjumid 113 miljonile eurole võrreldes läinud aasta sama perioodi 20 miljoniga. Lisaks teatas Nordea, et täiendavad 100 miljonit eurot on pandud reservi võimalike laenukahjude katteks. Laenukahjumid moodustavad nüüd 0,66% väljastatud laenudest, võrreldes 0,18% läinud aastal.

Nordea sõnul on kahjumid pärit mitmete firmaostude finantseerimisest, peamiselt Taanis. Pank ei kommenteerinud, kas osa kahjumitest võis tuleneda ka pankroti äärel vankuvale Norra-Briti kontsernile Kvaerner antud laenudest.

Analüütikute sõnul näitab laenukahjumite kasv, et tagasilöök üldise majanduskonjunktuuri halvenemisest on jõudnud ka pankadesse.

Hetkel kuum