• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lauristin pidurdab ETV vabanemist reklaamist

  Riigikogu Mõõdukate fraktsiooni juht Marju Lauristin soovib jätta tasulise reklaami Eesti Televisiooni ekraanile aastani 2004 ja peab samas õigeks kasseerida igalt eratelekanalilt üleriigilise ringhäälinguloa eest aastas 20 miljonit krooni, kirjutab Postimees.

  Riigikogu kultuurikomisjoni liikmetele saadetud ja sisearuteluks mõeldud Lauristini ettepaneku tekstist johtub, nagu peaks TV 3 ja Kanal 2 juba 1. jaanuarist 2002 hakkama maksma kumbki 20 miljonit krooni, et üldse eetrisse minna, kuigi ETVst viidaks reklaam välja alles aastal 2004.
  Lauristin tahab ETV-le anda ringhäälinguseaduse muutmise seaduse eelnõu täiendusettepanekus õiguse müüa reklaami veel kaks aastat ja näidata pärast seda reklaami lausa ilma rahata.
  Meediaärimees Rein Lang ütles Lauristini ettepanekuid kommenteerides, et need avavad tema tegeliku ?mina?.
  ?Marju Lauristini ettepanekus peegeldub kogu tema eraajakirjanduse vihkamine ja bol?evistlik soov igal juhul poliitikuna määrata, mida kirjutatakse ja mida räägitakse,? ütles Lang. ?Kui ettepanekut lugeda, siis on üheselt selge, et 20 miljonit tuleb maksta selleks, et üldse telekanalit teha, aga ETV reklaamib nii palju edasi, kui tahab. Kui see ei ole nali, siis sellise seaduse jõustumisel lõpetavad eratelekanalid kohe tegevuse, jääb ainult ETV. See purustab ka eraraadiod,? selgitas Lang.
  Ringhäälingu nõukogu esimees Tiit Sinissaar avaldas kindlat veendumust, et Lauristin ei mõelnud tegelikult nii, et eratelekanalid maksavad ringhäälinguloa eest ka olukorras, kus reklaam ETVs säilib. ?See on kindlasti viga,? sõnas Sinissaar. ?See oleks absurdne!?
  Riigikogu kultuurikomisjoni nõunik Anna Maikallo kinnitas, et Lauristini ettepanekud on praegu saadetud kultuurikomisjoni liikmetele aruteluks komisjoni istungil esmaspäeval ja need või osa neist võivad saada komisjoni ettepanekuks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Morgan Stanley strateeg: tulekul korrektsioon või karuturg
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Morgan Stanley strateeg Michael Wilson prognoosib, et praegune pulliturg lõpeb enne aastavahetust korrektsiooni või karuturuga.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.