Fujitsu-Siemens pakub mobiilset pihuarvutit

Tarmo Riisenberg 08. november 2001, 00:00

2002. aasta esimese kvartali jooksul laiatarbeturule jõudev Fujitsu Siemens SX45 teeb täpselt seda, mida viimaste aastate jooksul on püüdnud luua mitmed mobiiltelefone tootvad firmad: ühendanud samasse kesta pihuarvuti ja mobiiltelefoni võimalused. Nõuab ju järjest kiiremaks muutuv ärimaailm, et juurdepääs internetile ja seega ka ärile ei sõltuks inimese asukohast, vaid et oma tööasju oleks võimalik ajada ka kontorist eemal ning et pihuarvuti oleks midagi enamat, kui lihtsalt Outlooki peegeldus.

Fujitsu-Siemens SX45 ongi siis seade, mis lubab ühena esimestest uusi võimalusi ka väljaspool elektroonikafirmade laboreid kasutada. Erinevalt mitmetest konkurentidest, on Siemensi mobiilne pihuarvuti suunatud eelkõige just äriturule, ehk inimestele, kelle igapäevane töö on paljuski seotud interneti poolt pakutavate võimalustega. Siemensi ekspertide hinnangul moodustab n-ö äriturg kuni 70 protsenti müüdavate pihuarvutite mahust.

Microsoft?s Pocket PC 2002 platvormil töötav SX45 kasutab GPRSi võimalusi, mis lubab seadme kasutajaid kasutada internetti, lugeda e-kirju ja vastata neile, samuti teha ja vastu vastu võtta tavalisi telefonikõnesid. Telefoni ja pihuarvuti koostöö võimaldab kasutada näiteks ka pihuarvuti aadressiraamatut samaaegselt ka mobiiltelefoni telefoniraamatuna.

SX45 on värviline puudutustundlik ekraan, 32Mb RAM ning ta kaalub alla 400 grammi. Vajadusel saab seadmele mälu lisada, täiendavate seadmetena on koos pihuarvutiga võimalik kasutada ka videokaamerat ja MP3 mängijat. Nii saab SX 45 abil saata näiteks digitaalfotosid või videolõike elektronpostiga, kuigi sõltuvalt video suurusest võib selle saatmine võtta mõne minuti aega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing