Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Hõrk pidusöök India moodi
Restoranid tutvustavad oma menüüsid, aga nende loojaid nagu polekski olemas. Isegi restoranide sisekujundajad tunduvad olevat tähtsamad kui kokad ja toit jääb ainsana anonüümseks loominguks.
Restoran Tanduur pakub suurepärast india toitu luksuslikus ja eksootilises miljöös. Vaimustavad maitsed, kaunis serveering!
Aga restorani peategelaseks tundub olevat lihtne ahi tahn-door, mis sest, et otse Indiast toodud. Ahi küpsetab suurepärast leiba kabuli naan, ahi küpsetab kana, lammast ja kõike muud suupärast. Kokka ei kusagil! Aga kuidas ja miks on selline kauge eksootiline köök ennast meie külma ja märga vanalinna sisse seadnud? Kes on see idamaa võlur, kes oma toiduga meid siin soojendab? Ei pilti, ei juttu, ei väiksemat vihjetki. Asjatult! Kokad võiksid oma torumütsid uhkelt püsti lüüa ja esialgu vähemalt köögiuksele ennast näitama ja sööjaid vaatama tulla.
Meie oivaline pidusöök algas marineeritud ja vardas küpsetatu kanaga, 89 krooni, jätkus lambalihaga piparmündikastmes, 139 krooni, ja kanafileerullidega, mis lambahakklihaga täidetud, 159 krooni, ning kulmineerus India jäätisega, maitsestatud roosivee-essentsiga, 49 krooni. Kõrvale veel igasugust muud nipet-näpet. Kõike oli küll meie jaoks liiga palju, kuid ülejääk pakiti hoolikalt karpidesse ja anti kaasa.
Paar tundi kaunis miljöös pehmetel diivanitel mõnulemist peletab edukalt igapäevarutiini. Kindlasti mõjub hästi ka äriasjadele, vajadusel saab ka kõvemate toolidega laua valida. Ainult uskuge kelneri juttu, kui ta teile toite soovitab ? portsjonid on siin tõesti suured.