USA head näitajad võivad olla petlikud

Tõnis Oja 19. november 2001, 00:00

Möödunud nädalal tegi dollar jeeni suhtes viimase seitsme nädala suurima tõusu tänu lootustele, et sõda Afganistanis võib peagi lõppeda ning majandussurutisest toibutakse samuti varsti. Kolmanda kvartali ?vaid? 0,4protsendiline majanduse langus ja rekordiline jaemüügi kasv oktoobris paneb paljusid investoreid ja analüütikuid arvama, et Ühendriikide majandus ei põe enam kaua ja on aeg investeerida dollaripõhistesse väärtpaberitesse.

Samas on terve rida näitajaid, mis peaks optimismi jahutama. USA tööstustoodang langes oodatud 0,9 protsendi asemel 1,1 protsenti, mis tähendab toodangu kahanemist juba 13. järjestikust kuud. Tuleb arvestada ka seda, et supertulemus jaemüügis saadi kunstlikult ? tänu nullintressiga liisingupoliitikale autotootjatelt ning tarbijate suundumisele kallimatest poodidest odavatesse supermarketitesse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 12:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing