ÄP fototoimetus • 21. november 2001 kell 22:00

Uus tõrjuja hävitab e-kirjaga end masspostitavad viirused

SMTP ehk internetiliikluse turvaja igapäevaste funktsioonide hulka kuuluvad ka näiteks elektronkirja lisandite skaneerimine ja sealt viiruste blokeerimine, kodulehtedelt allalaaditava materjali kontrollimine, rämpsposti tõkestamine ja sissetungide ärahoidmine pidevalt uuendatava musta nimekirja alusel.

Interscanil puudub küll reaalajas musta nimekirja uuendamise võimalus, kuid ta suudab etteantud nimekirja järgi filtreerida rämpsposti saatjaid, liiga suuri elektronkirjalisandeid, teatud tüüpi lisandeid või ebasoovitavatelt adressaatidelt ja ettevõtetelt saabuvaid teateid.

Erinevalt paljudest levinud tõrjetarkvaradest saab Interscan hakkama ka sisu analüüsimisega märksõnade järgi ja vastavate sõnade leidmisel saab määrata reegli, mille järgi tarkvara selle kirja või failiga käitub.

Internetiliiklust turvav tarkvara suudab skannida ka MS Office?i dokumente ja Outlooki kaudu vahetatavaid teateid ning dokumente. Selleks on olemas toode Scanmail Exchange, mis kindlustab kogu liikluse sajaprotsendise kontrolli läbi MS Exchange serveri.

Alates 12. novembrist on Trend Microl pakkuda ka esimene reaalajas skanner seni viirustevaesele Linuxi keskkonnale, mis töötab Redhati 6.2 ja 7.1 distributsioonidega.

Administraatorid saavad süsteemi hallata ka üle Interneti veebilehe kaudu, saades ka teada massirünnetest ja uutes viirusepuhangutest kas elektronposti või SMSi kaudu. Võrku pugenud Trooja hobuse tüüpi programmidest antakse administraatorile samuti teada.

Trend Micro võrguturvatoodete hinnapoliitika lähtub klientide arvust ja hinnad algavad orienteeruvalt 15 000 kroonist 25 kasutaja kohta. Minimaalne kogus ongi 25 kasutajat, millele litsentse müüakse, mis teeb päris väikeste firmade jaoks toote kallimaks.

Autor: ÄP

Hetkel kuum