Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EMT turuliidri tiitel jätab hinna üles

  Eelmisel aasta andmete põhjal nimetas sideamet ASi EMT on 2002. aastal olulise turujõuga ettevõtjaks mobiilsideturul, kus EMT osa käibe järgi ulatus 72 protsendini. AS Eesti Telefon on järgmisel aastal, nagu tänavugi, olulise turujõuga telefoni-, põhiliini- ja sidumisteenuse turul.
  Olulise turujõu tiitlit sidumisteenuste turul EMT ei saanud.
  ?Sideameti otsusel kuulutada EMT olulise turujõuga ettevõtjaks mobiilsideturul erilist mõju ei ole,? ütles Radiolinja Eesti juht Sami Seppänen eile. ?Kui sideamet nimetanuks EMT olulise turujõuga ettevõtjaks sidumisteenuste turul, see oleks tarbijat mõjutanud. See otsus oleks alla toonud nii mobiilside hinna kui teinuks odavamaks helistamise mobiili- ja fiksvõrgu vahel.?
  Eesti Telefoni ja EMTga konkureeriva ASi Tele2 Eesti juhatuse esimees Ivar Lukk ütles, et Eesti Telefoni nimetamine olulise turujõuga ettevõtjaks sidumisturul eelmisel aastal oli selle põhjuseks, mis tõi fikstelefoni kõnehinna alla.
  ?Mobiilsideturul ei ole nüüd kiiret hinnalangust oodata, sest EMT ei tunnistatud olulise turujõuga ettevõtjaks sidumisturul,? sõnas Lukk. ?Oluline on see, et sideametil on nüüd võimalik järelevalvet teostada ja võimalikke kuritarvitamisi takistada. Ei usu, et see meie tulusid oluliselt mõjutab, aga EMT ei saa nüüd teistele teha alla omahinna pakkumisi.?
  ?Positiivne on see, et EMT peab kõiki võrdselt kohtlema, nimelt küsisime hiljuti võrgule juurdepääsu ja saime eitava vastuse. Nüüd ei peaks enam sellist asja juhtuma,? lisas Lukk.
  Eesti Telekom teatas septembris, et olulise turujõu staatuse rakendamise järel võib Eesti Telekomi 2002. aasta konsolideeritud puhaskasum väheneda 100?250 miljoni krooni võrra.
  ?Ma ei näe, kust nende tulud peaksid vähenema,? ütles sideameti peadirektor Jüri Jõema. ?See staatus ei tähenda tingimusi karistust.?
  Sideameti tururegulatsiooni osakonna juhataja Tarmo Osman lisas, et olulise turujõuga ettevõtja staatus tähendab tihedamat EMT ja sideameti vahelist infovahetust.
  ?See käib juba maist, kui rakendasime EMT-le olulise turujõu ettevõtja nõude, sisuliselt ei muutu nüüd midagi,? sõnas ta. ?Maikuust ei ole EMT tulud sugugi vähenenud, selle aasta üheksa kuu tulud kasvasid eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 21 protsendi võrra.?
  ?Kuna EMT ei tunnistatud olulise turujõuga ettevõtjaks sidumisturul, väheneb kasum vähem, kui prognoositud 100?250,? sõnas ASi Eesti Telekomi juhatuse esimees Jaan Männik, kes ei osanud aga praegu öelda, kas ja kui palju Eesti Telekomi kasum võib nüüd väheneda. ?Tegeleme selle küsimusega,? ütles ta. Männik lisas, et juhtkond ja nõukogu arutavad, kuidas reageerida sideameti otsusele.
  Sideamet põhjendas EMT olulise turujõuga ettevõtjaks nimetamist sellega, et EMT ei tõestanud, et firma tegevus ei mõjuta vaba konkurentsi.
  ?EMT tõestas, et ei ole ohustanud vaba konkurentsi. Küll aga otsustas sideamet, et EMT ei tõestanud seda,? ütles ASi EMT peadirektor Peep Aaviksoo. ?Seda oleks ka väga raske, et mitte öelda võimatu, faktidega tõestada ? võime ainult kinnitada, et nii nagu me ei ole ohustanud konkurentsi mobiiltelefoniteenuse turul seni, ei ohusta me seda ka edaspidi.?
  EMT infojuht Kaja Pino ütles, et konkurendid nõuavad võrdset kohtlemist EMT poolt, kui ei tee seda ise EMT suhtes.
  ?Tele2 võtab meilt sidumise eest rohkem tasu, kui me võtame Tele2-lt,? sõnas Pino. ?Meie andmeil on ka Radiolinjal ja Tele2-l soodsamad lepingud.?
  ?Kuidas saab väike suurt ahistada,? kommenteeris Tele2 juhatuse esimees Ivar Lukk. ?Meie kohtlemine mõjutab EMTd vähe. Tegelikult on meil vanast ajast üks leping, mis varsti muudetakse.?
 • Hetkel kuum
Argo Alaniit: saagu „Welcome to Estoniast“ riiki tutvustav hotell
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Ühest Microsoftist aitab küll! Teise jätan ostmata
Möödunud nädalal analüüsin mitut minu radaril olevat aktsiat ning kuigi Nvidia ostu sain juba ära tehtud, siis suurest seitsmikust jäi sõelale veel Amazon.
Möödunud nädalal analüüsin mitut minu radaril olevat aktsiat ning kuigi Nvidia ostu sain juba ära tehtud, siis suurest seitsmikust jäi sõelale veel Amazon.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikelinna vinoteek ootab konkurente
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Üks Eesti parimaid juhte otsib töötajate palkamisel vau-tunnet
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Raadiohommikus: Tallinna börsist, parimast juhtimisest ja välistööjõust
Tallinna börs külastas koos noteeritud ettevõtete juhtkondadega teisipäeval Helsingit, et tutvustada end Soome investoritele, ning sellest kohtumisest tuleb juttu ka Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis.
Tallinna börs külastas koos noteeritud ettevõtete juhtkondadega teisipäeval Helsingit, et tutvustada end Soome investoritele, ning sellest kohtumisest tuleb juttu ka Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis.
Selgusid Eesti parima juhi kolm nominenti Kuula üllatuskõnesid
Žürii valis eile välja kolm juhti, kelle seast selgub mai keskel aasta 2024 parim juht. Tänavu on finaalis Miltton New Nordicsi juht Annika Arras, OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo ja Swedbanki juht Olavi Lepp.
Žürii valis eile välja kolm juhti, kelle seast selgub mai keskel aasta 2024 parim juht. Tänavu on finaalis Miltton New Nordicsi juht Annika Arras, OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo ja Swedbanki juht Olavi Lepp.