• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maavalitsused alustavad Riia-Peterburi arenguvööndi kujundamist

  Kolmapäeval, 5. detsembril toimub Mustvee Kultuurikeskuses seminar teemal Via Hanseatica arenguvööndi kujundamine, millest võtavad osa Riia-pereburi trassi äärde jäävate Ida-Viru, Jõgeva, Tartu ja Valga maavalitsuste esindajad.

  Lisaks on kutsutud osa võtma ka kõigi Via Hanseaticaga kokku puutuvate omavalitsuste juhid ning erinevate huvigruppide esindajad.
  Via Hanseatica lähtekohaks on nn 'rohelise koridori' idee, mis pöörab tähelepanu eelkõige turismi- ja reisijateliiklusele mööda arengutrassi. Arenguvööndi arendusprojekti koostamise eesmärk on luua turistidele, reisijatele ja kaubaveoks mugavad ning turvalised tingimused ajaloolisel marsruudil Riiast St.Peterburgi, kasutades selleks olemasolevat, lühimat, looduslikult väga vaheldusrikast ja atraktiivset teed Riia-Valga-Tartu-Jõhvi-Narva-St.Peterburg.
  Seminaril vaadeldakse arengukoridoride rolli üldiselt ruumilises planeerimises. Analüüsitakse ka Via Hanseatica turismi- ja transiidipotentsiaali ning kogemusi Via Baltica arengukoridori planeerimise kohta jagab Rivo Noorkõiv. Seminari raames toimub rühmatöö, millest kokkuvõtete tegemisega seminaripäev ka lõpetatakse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Euroopa turud tõusevad kolmandat päeva järjest
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.