• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viru väljaku arendaja arvestab muinsuskaitse huvisid

  Viru Väljaku Arenduse OÜ on Viru väljaku arendamisel lubanud arvestada muinsuskaitsjate arvamust, kui ehitatavalt alalt peaks leidma säilitamist vajavaid ajaloolise väärtusega ehitisi, kirjutab Eesti Päevaleht.

  ?Kui tõesti avastatakse maa seest midagi sellist, mis omab muinsuskaitselist väärtust, tuleb teha muudatusi ala detailplaneeringusse ja ehitusmahud ümber vaadata,? sõnas Viru Väljaku Arenduse OÜ osanikfirma SRV Kinnisvara juhatuse liige Indrek Toome. ?Oma senistel objektidel oleme osanud leida muinsuskaitsjatega kompromisse ja loodan, et see on ka Viru väljaku puhul võimalik.?
  Toome pidas vähetõenäoliseks, et Viru Väljaku Arenduse OÜ esitab ajaloolise väärtusega ehitiste leidmisel linnale nõude, kuna firma äriplaan ei saa täies mahus teostuda. ?See on küll võimalik, kuid eks Viru väljaku ostmine oli teatud mõttes nii, et osa põrsast oli kotis ja osa väljas,? ütles Toome. Tema sõnul pole eriti usutav, et ala ehitusauku rajades säilitamist väärt ehitisi leitakse.
  ?Kogu ala on ju tegelikult omal ajal umbes keldrisügavuselt üles kaevatud ja sinna on paigaldatud lähikonna ehitiste kommunikatsioonid,? põhjendas Toome. ?Ehk siis tegu on juba läbiehitatud alaga. Muidugi ei saa välistada, et on ka läbikaevamata alasid.?
  Eesti Ajaloomuuseumi direktor Toomas Tamla lausus, et Viru väljaku alla võivad jääda 18. või 19. sajandist pärit ehitised. ?Mina kui muinasajaloolane ei tunneks nende vastu huvi, kuid need ehitised võivad huvi pakkuda arhitektuuriajaloolastele,? sõnas ta. ?Mingisugune kõhutunne aga ütleb mulle, et seal pole midagi samalaadset kui Tartu maanteel.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.