Sulev Oll • 3. detsember 2001 kell 10:03

Teistsugune aktsiisipoliitika tõstaks autokütuse kvaliteeti

Tallinnas toimuval kütusekvaliteedi seminaril esinev Kütuste Ümarlaua esindaja Mihkel Naams väitis, et kõrgema kvaliteediga kütusele madalama aktsiisi kehtestamine parandaks Eesti tanklates müüdava mootorikütuse kvaliteeti.

'Kõrgema kvaliteediga autokütuse maksustamine madalama aktsiisiga tooks kaasa selle, et kõrgema ja madalama kvaliteediga kütuse hinnnavahe oleks sentides, mitte kroonides,' ütles Naams.

Hetkel valitseb Eestis olukord, kus nn euro-kütused on müügil vaid vähestes tanklates. 'Minu teada on euro-kütused pidevalt müügil olnud ainult Statoili tanklates ja sellist kütust on müügile toonud ka Neste,' ütles Naams. 'Põhjus, miks euro-kütust nii vähe müüakse, on ilmselt kõigile teada.'

Hetkel kuum