Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Isamaaliit surub volikogudes eesti keelt kohustuslikuks

  Kui riigikogu otsustab, et volikogudes tühistatakse rahvasaadikute keelenõue ja sõna tohib võtta vaid eesti keeles, siis tuleb poliitikute hinnangul määrata karistused ka korra rikkujatele, kirjutab Eesti Päevaleht.

  Parlament kinnitab tõenäoliselt kolmapäeval Isamaaliidu esitatud kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse muudatuse, mille eesmärk on tugevdada eesti keele positsiooni omavalitsustes.
  Samas ei näe seaduseparandus ja kehtiv kord ette karistusi neile rahvaesindajaile, kes volikogus riigikeelt ei räägi.
  Isamaaliidu fraktsiooni aseesimees Andres Herkel tunnistas, et järgmisena tuleb kindlaks määrata sanktsioonid keelenormide rikkujatele.
  Näiteks võiks kohaldada haldustrahvi, suurtes volikogudes on kõige lihtsam mikrofoni väljalülitamine, juhuslikult pillatud lause puhul aitab istungi juhataja sekkumisest, pakkus Herkel. ?Riigikogu väljendab selle eelnõu kaudu oma poliitilist tahet, mida ta dikteerib ka täitevvõimule,? märkis Herkel, kelle sõnul on sanktsioone võimalik rakendada ka omavalitsuse aktiga.
  Ka praegu peaksid kõikide volikogude ning linna- ja vallavalitsuste istungid toimuma eesti keeles. ?Reaalselt töötab Narva volikogu vene keeles, kuigi ametlikud dokumendid on eestikeelsed. Ilma vene keeleta ei suuda volikogu töötada ega arutelu pidada,? ütles riigikogu keskfraktsiooni ja Narva linnavolikogu liige Mihhail Stalnuhhin.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
USA aktsiad panid kehvale poolaastale punase punkti
USA peamised aktsiaindeksid lõpetasid juuni viimase kauplemispäeva miinuses, pannes punase punkti 52 aasta kõige kehvema tootlusega poolaastale.
USA peamised aktsiaindeksid lõpetasid juuni viimase kauplemispäeva miinuses, pannes punase punkti 52 aasta kõige kehvema tootlusega poolaastale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.