Katrin Rohtla • 4. detsember 2001 kell 10:27

Turismikonverents: reisimine on turvaline

Globaliseerumine ja turvalisuse vajadus on peale USA terrorismiakte veelgi kasvanud. 'Kunagi varem pole reisimine olnud nii turvaline kui praegu,' ütles Euroopa Turismikomisjoni tegevdirektor Walter Leu.

Leu ütlust mööda on 11. septembri sündmused on muutnud veelgi olulisemaks era- ja avaliku sektori koostöö, sest lühikese ajaga on turismisektoris kaotatud 8 miljonit töökohta.

Leu viitas ka era- ja avaliku sektori koostöö probleemidele. 'Erasektor on huvitatud investeerimisest eelkõige tegevustesse, mis lähiajal investeeringu tagasi toovad, samal ajal kui avalik sektor soovib teha eelkõige tulevikku suunatud kulutusi,' ütles Leu.

Leu sõnul on turismindusse väga vaja avaliku sektori finantseeringut, kuivõrd see oleks tulevikku suunatud investeering.

Turismisektori üks suuremaid probleeme on tööjõu suur vooluvus, mis tuleneb madalast palgast ja tööandjate halvast suhtumisest. Turismisektor on maailmas tavapäraselt üks madalamalt tasustatud majandusharusid.

Hetkel kuum