Dow indeks 10 000, Nasdaq 2000 punkti

Romet Kreek 06. detsember 2001, 00:00

Põhjamaade aktsiad tegid kolmapäeval võimsa tõusu, veetuna teisipäevasest Nasdaqi enam kui 3 tõusust ja USA aktsiaturu võimsast avanemisest. Teisipäevased positiivsed kommentaarid uute tellimuste kohta Cisco Systemsi juhilt andsid tõusule veelgi hoogu. Kolmapäeval teatas Oracle?i legendaarne juht, et müük on stabiliseerunud ja järgmisel aastal võib oodata kasvu.

Nasdaqi indeks tõusis teisipäeval esmakordselt pärast jaanuari lõppu üle 200 päeva libiseva keskmise indikaatori (signaaljoon on jätkuvalt langev). 200 päeva libisevast keskmisest läbi tõusev indeks on tavaliselt tõusva aktsiaturu tunnus, välistada ei saa, et tegu on valesignaaliga. Nasdaq tõusis kolmapäeval läbi psühholoogiliselt tähtsa 2000 punkti taseme ning Dow Jonesi tööstuslik keskmine läbi 10 000 punkti taseme.

Ühe Rootsi maakleri sõnul olid Põhjamaades tähelepanu keskmes nüüd tehnoloogiaaktsiad. Institutsioonilised investorid ei soovi aasta viimastel päevadel istuda raha otsas, nad tahavad näidata head ajastamist ja portfellide koostist ning sisenevad turule. Maakleri sõnul võtab aega, enne kui firmade kasumid pöörduvad tõusule, kuid arvatakse, et kõige hullem on juba seljataga, ja investoritele sellest piisab.

Põhjamaade börside vedurid olid Nokia ja Ericsson, olles kella 18.30ks tõusnud vastavalt 5,8 ja 6,6 protsendi võrra. Sonera aktsia 9,85 tõusule 5,91 euroni aitas kaasa firma edukas miljardi euro suuruse õiguste emissiooni õnnestumine, millele aitas kaasa väga madal hinnakujundus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing