• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dow indeks 10 000, Nasdaq 2000 punkti

  Põhjamaade aktsiad tegid kolmapäeval võimsa tõusu, veetuna teisipäevasest Nasdaqi enam kui 3 tõusust ja USA aktsiaturu võimsast avanemisest. Teisipäevased positiivsed kommentaarid uute tellimuste kohta Cisco Systemsi juhilt andsid tõusule veelgi hoogu. Kolmapäeval teatas Oracle?i legendaarne juht, et müük on stabiliseerunud ja järgmisel aastal võib oodata kasvu.
  Nasdaqi indeks tõusis teisipäeval esmakordselt pärast jaanuari lõppu üle 200 päeva libiseva keskmise indikaatori (signaaljoon on jätkuvalt langev). 200 päeva libisevast keskmisest läbi tõusev indeks on tavaliselt tõusva aktsiaturu tunnus, välistada ei saa, et tegu on valesignaaliga. Nasdaq tõusis kolmapäeval läbi psühholoogiliselt tähtsa 2000 punkti taseme ning Dow Jonesi tööstuslik keskmine läbi 10 000 punkti taseme.
  Ühe Rootsi maakleri sõnul olid Põhjamaades tähelepanu keskmes nüüd tehnoloogiaaktsiad. Institutsioonilised investorid ei soovi aasta viimastel päevadel istuda raha otsas, nad tahavad näidata head ajastamist ja portfellide koostist ning sisenevad turule. Maakleri sõnul võtab aega, enne kui firmade kasumid pöörduvad tõusule, kuid arvatakse, et kõige hullem on juba seljataga, ja investoritele sellest piisab.
  Põhjamaade börside vedurid olid Nokia ja Ericsson, olles kella 18.30ks tõusnud vastavalt 5,8 ja 6,6 protsendi võrra. Sonera aktsia 9,85 tõusule 5,91 euroni aitas kaasa firma edukas miljardi euro suuruse õiguste emissiooni õnnestumine, millele aitas kaasa väga madal hinnakujundus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Massiimmigratsiooni hirmujutu ees põnnamine hoiab majandust kinni
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Wolti ja Supercelli investorid toovad Soome börsile uue SPACi
Wolti ja Supercelli investeerinud idukapitalifirma Lifeline Ventures on Helsingis börsile viimas uut firmaostufirmat (SPAC), mille eesmärk on osta osalus tulevases ükssarvikus.
Wolti ja Supercelli investeerinud idukapitalifirma Lifeline Ventures on Helsingis börsile viimas uut firmaostufirmat (SPAC), mille eesmärk on osta osalus tulevases ükssarvikus.
Klotsifirma lööb keset pandeemiat rekordeid
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Pärnu valimisvõitluses kõmisevad raskerelvad
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.