Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Justiitsministeerium plaanib Jõhvi hiidvanglat

  Justiitsministeeriumis küpseb plaan ehitada Ida-Virumaale Jõhvi linna serva tänapäevane vanglakompleks, mis oma tuhande kohaga ületaks suuruselt peagi Tartus valmivat nn eurovanglat, kirjutab Põhjarannik.

  Möödunud nädala lõpus käisid ministeeriumi ametnikud Ida-Viru maakonna keskuses Jõhvis, et uurida võimalust rajada sinna kaks võimsat ehitist: vangla tuhandele kinnipeetavale ja justiitshoone sajakonnale töötajale.
  Jõhvi linnapea Vello Juhkovi sõnul on linn vangla asupaigaks välja pakkunud 10 hektari suuruse maa-ala linnaservas Ülesõidu tänava kandis.
  Justiitsministri nõunik Keit Pentus ütles, et kuigi vangla ehitamine Jõhvi on tõepoolest kaalumisel, pole see siiski lähema kahe aasta teema. ?Lähiaastatel on ministeeriumi jaoks esikohal Viljandi vangla esimene etapp ehk siis vanglate keskhaigla ületoomine Jämejalga,? lisas ta.
  Pentuse sõnul on vangla ehitamine Jõhvi tingitud valitsuse kinnitatud vanglate arengukavast, mis näeb ette ülemineku seniselt laagri tüüpi vanglatelt regionaalvanglatele. ?Regionaalvanglad lõpetavad kurjategijate kuhjamise ühte geograafilisse punkti, süsteemi rakendumisel hakatakse neis hoidma just sellest piirkonnast pärit vange,? selgitas ta.
  Jõhvi vangla puhul on seni räägitud tuhandest kinnipeetavast ja 300-500 vanglaametnikust.
  Justiitsministeerium tahab Jõhvi kesklinna rajada ka neljakorruselise justiitshoone, kuhu koondataks ministeeriumi Ida-Virumaal tegutsevad allasutused.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Kallis maagaas kruvib elektri hinda Eesti-Soome merekaabel homme-ülehomme hoolduses
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.