Ülo Toomsalu • 5. detsember 2001 kell 7:22

Palts nõus kodurahu huvides suurinvesteeringust loobuma

Tallinna linnapea Tõnis Palts kinnitas, et on koalitsioonirahu huvides nõus loobuma eelarvekavas suurinvesteeringutest teede ehitusse, kuigi peab Reformierakonna vastuseisu terve mõistuse vastaseks, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Vestlustes koalitsioonipartneritega tuleb välja, et investeerimist peavad kõik vajalikuks,? rääkis Palts. ?Aga lisatakse, et sotsiaalvaldkonna ja hariduse toetamise kõrval tuleb ka teed valmis ehitada, kuid raha selleks ei peaks kasutama. Lahenduste pakkumistega pole siin just tegemist!?

900 miljonit tagaks Paltsi sõnul selle, et linna areng ei pidurduks. ?Lähtume volikogus heaks kiidetud arengukavast, kus on märgitud, et Tallinn on kõige kiiremini arenev linn Läänemere regioonis. Alla 500miljonilise laenu plaan on sisuliselt arengu nullimine ja me võiks end nimetada kõige vegeteerivamaks linnaks piirkonnas. 400 miljoni laenusummaks märkimise näol on tegemist tahtega suhteid rikkuda. Kahjuks ei tea, kui kaugel lõppeb ühe erakonna soov ja kui kõvad käsud on neile laenuvõtmise suhtes antud,? ütles Palts.

Palts leiab, et investeeringute vähendamine teedesse oleks terve mõistuse vastane tegevus. ?Näiteks jätta Tartu maantee auk lahti ja katta see aasta pärast. Investeeringute vähendajate rõõmuks võib läbimurre valmida ületuleval aastal, kuid raha kulub ju ikka sama palju,? rääkis Palts.

?Kui koalitsiooni enamus otsustab investeeringute vähendamise kasuks, siis pean ma bolshevismile alluma. Suuremad rahvadki on ajutiselt allunud,? ütles Palts.

Palts leidis, et rahandusministeeriumile ei sobi ebaprofessionaalne pankrotiga ähvardamine. ?Me räägime maksimaalselt miljardiliselt laenust. Tallinn on rikas ja siin on veel nii palju reserve. Kohti, kus tõelise häda korral kümnete miljonite kaupa kokku hoida, on meeletult palju. Aga seda hädaolukorda ei teki,? ütles Palts.

Hetkel kuum