Tallinna võimuvahetus kärbib poole võrra laenukava

Andres Kärssin 07. detsember 2001, 00:00

Reformierakond ja Keskerakond allkirjastavad täna koalitsioonileppe, mille kohaselt ei võeta järgmisel aastal rohkem laenu, kui nägi ette suvel kinnitatud eelarvestrateegia, mis lubas linnal laenu võtta mitte üle 400 miljoni krooni.

Tallinna finantsdirektori Ahti Kallaste sõnul võib sellele summale lisanduda veel umbes 100 miljonit krooni, sest linn sel aastal täiendavalt laenu juurde ei võtnud. Kuigi investeeringuteks kavandatud laen on vähenemas poole võrra, ei soovinud Kallaste prognoosida, mis valdkonnad rahata jäävad. ?Tuleb vaadata, mis on uue võimuliidu prioriteedid.?

Uute koalitsioonipartnerite teatel on plaanis tuleval aastal valmis ehitada Tartu maantee läbimurre, Vabaduse puiestee ning jätkata sadama maa-alade arendamist. Samuti kavatsetakse suuremat tähelepanu pöörata turvalisusele ja noorte vaba aja sisustamisvõimaluste loomisele. Senist Isamaaliidu prioriteeti ? investeeringuid koolidesse ? eilses pressiteates ei nimetatud.

Senise, miljardilise laenukava korral oleks Tallinnas suuremad investeeringud läinud kommunaalameti ja haridusameti haldusalasse, vastavalt siis umbes 420 ning 340 miljonit krooni.

?Oleks hea, kui rahanumbri saaks veel selle aasta sees kätte,? ütles kommunaalameti juht Ain Valdmanni eile. ?Projekteerimise lähteülesanded peaks valmis olema 1. veebruariks, töölepingud sõlmitud vähemalt kesksuveks.?

Haridusameti juht Enn Kirsman lausus, et on tal võimatu öelda, mis investeeringusummade vähenemise korral tegemata jääb ? see sõltub poliitikute otsusest. ?Oleme oma plaanid seadnud selliselt, et riigihanked suuremate tööde peale saaks kõige hiljemalt välja kuulutada jaanuari lõpus,? selgitas ta. Samas märkis Kirsman, et pooleliolevate objektide, nagu 21. kool, kurtide kool, Nõmme põhikooli remonti viiakse lõpuni. ?Neid pole võimalik pooleli jätta,? lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 12:09

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing