7. detsember 2001 kell 13:06

Börsiülevaade: Hansapanga aktsial kuues järjestikune tõusupäev

Hommikusest kasumivõtmist odavnema hakanud Tallinna börs suutis päeva lõpus siiski kosuda ja nädalale korraliku punkti panna. Hansapanga aktsia lõpetas kuuenda järjestikuse tõusupäeva 153,50 kroonil ning sulgus uuel rekordtasemel pärast 30. augusti.

Lisanimekirjas väärib mainimist oma kõige magusamat hooaega läbi elav kommitootja Kalev <GR#EE.KALEV>, mille aktsia sulgus 23,50 kroonil ehk hinnal, mida väärtpaber pole enam näinud pärast 1998. aasta oktoobrikuud.

Kuigi aktiivsus oli erinevalt kahe eelneva päevadega madal ning tehingute arv ei küündinud sajanigi liikusid aktsiad küllalt suurtes hinnakoridorides.

Näiteks ka enamusest tänasest 9,4 mln kroonisest päevakäibest andnud Hansapanga aktsial, mis kõikus 151 ja 154 krooni vahel.

Nädala 70,25 krooni peal lõpetanud Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia liikus enda jaoks madala aktiivsusega päeval aga 1,75 krooni suuruses hinnaamplituudis.

Üldiselt võivad madala aktiivsuse juures tugevalt kõikuvad aktsiahinnad oletada ebastabiilsuse jätkumist Tallinna börsil ning hindade stabiliseerumisest tundub olevat veel asi kaugel.

Ettevaatlikud ning ilma kindla suunata liikusid nädala viimasel päeval ka Euroopa aktsiaturud. Kuna ettevõtete kvartalitulemuste hooaeg on läbi oodatakse üha uusi makromajandusnumbreid, mis võiks põhjendada rallit, mis algas aktsiaturgudel vaid kümme päeva pärast terrorirünnakut ehk 21. septembril.

Hetkel kuum