Toomas Hõbemägi • 7. detsember 2001 kell 7:56

Tallinna Soojuse rendilevõtja langes Leedus väljapressimise ohvriks

Prantsuse energeetikaettevõte Dalkia, mis võitis nii Tallinna Soojuse kui ka Vilniuse suurima soojatootja rendikonkursi, on sattunud poliitilise väljapressimise ohvriks Leedus, teatas The Baltic Times.

Vilniuse linnapea Arturas Zuokase teatel pressisid kolm Leedu Rahvusliku Edupartei liiget, nende hulgas Edupartei juht ja Leedu parlamendiliige Egidijus Klumbys Dalkialt oma partei jaoks välja raha, ähvardades vastasel juhul diskrediteerida Prantsuse ettevõtet Leedu meedias ja muuta selle osalemine Vilniuse soojafirma rendikonkursil võimatuks.

Kui Dalkia keeldus poliitikute soovi täitmast ja kuulutati rendikonkursi võitjaks algatas Klumbys Leedu parlamendis menetluse rendikonkursi tühistamiseks.

Zuokas avalikustas ka Dalkia poolt salvestatud telefonikõne lindistuse, mis sisaldas varjatud ähvardusi Dalkia aadressil. Väljapressimist on kinnitanud ka Dalkia esindaja. Vilniuse linnapea teatas, et ta on juba esitanud vastavad materjalid kaitsepolitseile.

Hetkel kuum