Palts loobub abilinnapeade Ninnase ja Tsahkna umbusaldamisest

11. detsember 2001, 08:00

Tallinna linnapea Tõnis Palts on kindel, et jääb ametisse, ning soovib reformierakondlastest abilinnapeade Toivo Ninnase ja Anders Tsahknaga tööd jätkata, kirjutab Eesti Päevaleht.

Palts tegi Isamaaliidu Tallinna piirkonna juhatusele ettepaneku võtta tagasi eelmisel neljapäeval Ninnasele ja Tsahknale esitatud umbusaldusavaldused, et siis enda ametisse jäämise korral jätkata sama meeskonnaga.

?Praeguses seisus arvan ma, et jään ametisse ja täiesti enesetapjalik oleks lahti lasta tublid meeskonnaliikmed,? ütles Palts. ?Ei taha uskuda, et Reformierakond kutsub ise oma abilinnapead tagasi, sest nad on deklareerinud, et nende jaoks on kõige tähtsam linna areng.?

Palts ei jaganud arvamust, et niisuguse käigu näol on tegemist katsega lüüa kõhklevasse Reformierakonna fraktsiooni lõhet. ?See lõhe on löödud ja me püüame seda kinni lappida, sest muidu jääks kestva pusimise pärast töö seisma,? ütles Palts.

Linnapea sõnul teeb ta kõik, et mitte anda põhjust enese ametist vabastamiseks. ?Vestlen inimestega koalitsiooni sees ja küsin nende arvamust selle kohta, mida koalitsiooni- ja opositsioonivälised volikogu liikmed kavatsevad teha. Praegu on koalitsiooni absoluutse enamuse arvamus see, et umbusaldamine ei lähe läbi.?

Isamaaliidu Tallinna piirkondlik juhatus ja erakonna üldkogu kiitsid Paltsu ettepaneku heaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing