Ülo Toomsalu • 13. detsember 2001 kell 7:20

Normat kõigutanud manipulaator pääseb

Investorite börsiküljel Norma kohta väärinfot esitanud tõenäoline manipulaator pääseb karistuseta, sest sellist tegevust keelav väärtpaberiseadus jõustub alles järgmise aasta algusest, kirjutab Postimees.

Üleeile ilmus investeerimispanga LHV internetilehe foorumis ?tamme? nime all kirjutis ?häirekell Norma kohal!!!?. Tamme väitel on tal Normas töötava tuttava kaudu infot, mille kohaselt on Normal Avtovaziga uue tarnelepingu sõlmimisel probleeme, sest odavad Korea turvavööd võtavad turu üle.

Tamm prognoosis Norma aktsiale Elcoteqiga sarnast saatust ehk tugevat hinnalangust ning soovitas ettevõtte aktsiad kiiresti maha müüa.

Börsi avanedes kukkus Norma aktsia eile ligi 1,5 krooni ning oli kauplemispäeva lõpuni küllaltki ebakindel, sest mingit infot Normalt ei tulnud.

Norma juhatuse esimehe Peep Siimoni sõnul on tegemist pahatahtliku kirjutisega. ?Minul sellist informatsiooni ei ole. Autorihm pole nagu sai, et selle massilist tootmist võiks kavandada info laiema levikuta,? märkis Siimon.

Väärtpaberiameti peadirektori Kristjan-Erik Suurväli sõnul uurib inspektsioon antud juhtumit. ?Järgmise aasta algusest oleks selline käitumine ilmselt karistatav. Igal juhul on tegemist ebaeetilise teoga, mis tuleb hukka mõista.?

Inspektsioon on asunud uurima inimese tausta ning plaanib võimaluse korral tema nime avalikustada.

?Kui tegemist on alaealise naljamehega, siis pole ehk nii suur probleem kui näiteks professionaalse turuosalise puhul,? lisas Suurväli, kelle sõnul on juba ka teada, kust e-kiri postitati.

Hetkel kuum