14. detsember 2001 kell 7:53

Börsiülevaade: löögi alla peaks sattuma Eesti Telekom

Teiselt poolt suurt lompi tulnud tehnoloogiasektori ettevõtete kasumihoiatuste tulv tõotab eile Tallinna börsil alanud langust süvendada. Kõige enam peaks löögi alla sattuma Eesti Telekomi aktsia, mis eile langes esimest korda viimase seitsme päeva jooksul allapoole 70 krooni joont.

Tallinna börsil olid kõik aktiivsemad aktsiad eile pea eranditult kerge löögi all. Enim kukkus negatiivse kuuljutu küüsis visklev Norma <GR#EE. NORMA> aktsia, mis langeks lisaks kolmapäevasele 1,7%le veel 1,1% ning sulgus 52,10 kroonil.

Hommikuminutitel juba 2,5% miinuses olnud aktsiat toetas aga nii maaklerite poolt laiaks aetud hinnakäärid kui ka Norma juhi poolne kinnitus, et ettevõtet puudutaval kuulujutul pole alust.

Viimased seitse päeva pealpool 70 krooni piiri püsinud Eesti Telekomi aktsia sulgus 69,30 kroonil ehk 1% madalamal kui päev varem.

Kümnendat järjestikust tõusupäeva ei suutnud eile vastu pidada Hansapanga <GR#EE.HP>

aktsia. Kaks kolmandikku eilsest 20 mln kroonisest käibest andnud väärtpaber langes üle pika aja, taandudes 159,75 kroonini.

Viimase poole kuu vilkamat kaubeldi Harju Elektri <GR#EE.HELEK> aktsiatega. Ettevõte teavitas investoreid Schneideriga sõlmitavast lepingust, mis peaks elektriseadmete aastakäivet kasvatama 2-3% võrra.

Aktsia tõusis seitsme tehingu tagajärjel 0,8%, tasemeni 30,25 krooni.

Hetkel kuum