Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: löögi alla peaks sattuma Eesti Telekom

  Teiselt poolt suurt lompi tulnud tehnoloogiasektori ettevõtete kasumihoiatuste tulv tõotab eile Tallinna börsil alanud langust süvendada. Kõige enam peaks löögi alla sattuma Eesti Telekomi aktsia, mis eile langes esimest korda viimase seitsme päeva jooksul allapoole 70 krooni joont.

  Tallinna börsil olid kõik aktiivsemad aktsiad eile pea eranditult kerge löögi all. Enim kukkus negatiivse kuuljutu küüsis visklev Norma <GR#EE. NORMA> aktsia, mis langeks lisaks kolmapäevasele 1,7%le veel 1,1% ning sulgus 52,10 kroonil.
  Hommikuminutitel juba 2,5% miinuses olnud aktsiat toetas aga nii maaklerite poolt laiaks aetud hinnakäärid kui ka Norma juhi poolne kinnitus, et ettevõtet puudutaval kuulujutul pole alust.
  Viimased seitse päeva pealpool 70 krooni piiri püsinud Eesti Telekomi aktsia sulgus 69,30 kroonil ehk 1% madalamal kui päev varem.
  Kümnendat järjestikust tõusupäeva ei suutnud eile vastu pidada Hansapanga <GR#EE.HP>
  aktsia. Kaks kolmandikku eilsest 20 mln kroonisest käibest andnud väärtpaber langes üle pika aja, taandudes 159,75 kroonini.
  Viimase poole kuu vilkamat kaubeldi Harju Elektri <GR#EE.HELEK> aktsiatega. Ettevõte teavitas investoreid Schneideriga sõlmitavast lepingust, mis peaks elektriseadmete aastakäivet kasvatama 2-3% võrra.
  Aktsia tõusis seitsme tehingu tagajärjel 0,8%, tasemeni 30,25 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Esmaspäeval peatab börs LHV aktsiatega kauplemise
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Seoses LHV aktsiate jagunemisega peatab Tallinna börs esmaspäeval nendega kauplemise ning uuesti avanemisest teatab börs eraldi.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Haapsalu raudtee pikendamine liigub teadmata tulevikku
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Kaspar Oja nüpeldab värsket sõjamõjude raportit: see on liiga pessimistlik Vene kaupade asendamine ei lähe nii kalliks
Arenguseire Keskus on arvutanud, et Venemaa ja Valgevene impordi asendamine läheks Eesti ettevõtetele maksma 860 miljonit eurot. Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja hinnangul võib aga statistika olla petlik ja kulud oluliselt väiksemad.
Arenguseire Keskus on arvutanud, et Venemaa ja Valgevene impordi asendamine läheks Eesti ettevõtetele maksma 860 miljonit eurot. Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja hinnangul võib aga statistika olla petlik ja kulud oluliselt väiksemad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.