Toomas Hõbemägi • 14 detsember 2001

Interneti tutvumisteenistus põhjustas rongiõnnetuse ja viis mehe aastateks vangi

Inglismaa politsei on välja selgitanud, et veebruarikuus 10 inimese surmaga lõppenud rongiõnnetuse põhjustas hooletu autojuht, kes jäi roolis magama ja sõitis rongiteele, kirjutas The Times.

Politsei selgitas välja, et 37aastane ehitusettevõtja Gary Hart jäi varahommikul oma Land Roveri roolis magama seetõttu, et rääkis eelmisel ööl telefonis viis tundi naisega, kellega ta oli tutvunud interneti tutvumisteenistuse kaudu.

Peale raudteele sõitu jõudis Harti autost väljuda enne kui sellega põrkas kokku Londoni ekspressrong. Kokkupõrke tulemusena läks rong rööbastelt maha, kuid jäi püsti. Samas blokeeris ta kõrvaltee, kus lähenes söelaadungiga kaubarong. Mõlema rongi kiirus oli kokku üle 200 km tunnis.

Hart väitis oma tunnistuses, et ta ei jäänud magama, vaid väljasõidu põhjustas auto tehniline rike. Samas tunnistas Hart, et kliente otsides sõitis ta aastas läbi keskmiselt 60 000 km ja on korduvalt olnud 36 tundi järjest ärkvel.

Kohus mõistis 37aastase Gary Harti süüdi ja määras talle 10aastase vanglakaristuse.

Hetkel kuum