• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Käimas olevat läbirääkimised biotehnoloogiagigandi loomiseks

  Maailma suurim biotehnoloogiafirma Amgen peab läbirääkimisi, ostmaks Immunexi umbes 18 miljardi dollari (314,1 mld krooni) eest, ütles eile õhtul üks läbirääkimistele lähedalseisev isik, teatab Reuters.

  Antud tehing oleks selle aasta suurim tehing tervishoiusektoris, mis looks 85 miljardi dollari (1,48 triljoni krooni) suuruse biotehnoloogiagigandi, millel oleks lisaks tugevale uurimistegevusele finantsiline tugevus, ostmaks hilises väljatöötamisjärgus ravimeid teistelt ravimi- ja biotehnoloogiafirmadelt.
  Amgen maksaks 32 dollarit iga Immunexi aktsia eest, mis sulgus eile Nasdaqil 26,96 dollaril. Amgen maksaks tehingus umbes 15% ehk 2,7 mld dollarit rahas ning ülejäänud osa oma aktsiates.
  Amgeni aktsia tõusis spekulatsioonide tagajärjel 10,27% võrra. Kolmapäevase sulgemishinna järgi oleks tähendanud 32 dollariline pakkumishind umbes 31% preemiat üle kolmapäevase sulgemishinna. Amgeni aktsia kukkus 6,52% võrra 60,19 dollarile.
  Amgen peaks teatama ülevõtmisest tuleva nädala alguses, kuid allikad hoiatasid, et tehing võib koost kukkuda.
  American Home Products <GR#US.AHP>, kellele kuulub 41% Immunexist alates 1994. aastast, olevat põhimõtteliselt tehinguga nõus. American Home Products aktsia tõusis eile 0,09% võrra 58,25 dollarile. Tehingu järel kuuluks American Home Productsile umbes 8% laiendatud Amgenist.
  Kõik kolm firmat keeldusid kommentaaridest.
  Allikate alusel hakkavat uut gruppi juhtima Amgeni juhatuse esimees Kevin Sharer.
  Analüütikud on tehingu suhtes skeptilised, arvates, et Amgenil on finantsiliselt raske tehingut rahastada. Analüütikute hinnangul on firmal vaid umbes 2,5 mld dollarit raha ja likviidseid vahendeid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.