Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu turul uus vaidlus

  Linnavalitsuse määrus keelustab kauplemise Pärnu Vana Turu esisel kolmnurgal ja vähendab kauplemiskohtade arvu turu sees. Kokku peaks müügikohtade arv kahanema 27 võrra.
  Linna ettevõtluse peaspetsialisti Kaja Johansoo sõnul pole turuesine üldse turumaaks ette nähtud ja see on paika pandud juba ühe varasema linnavalitsuse määrusega. Tema sõnul pole turu ees toimuv rõivakaubandus kuigi ilus vaatepilt. Turu sees tuli aga müügikohtade arvu vähendada päästeameti nõude peale, sest läbipääs turule oli praktiliselt suletud, selgitas linnaametnik.
  Johansoo sõnul on tekkinud keeruline olukord, kus linnavolinik Pajo ei täida linnavalitsuse otsusi.
  Pärnu Vana Turu omanik Ain Pajo, kes pikka aega käis linnavalitsusega kohut maa tagastamise pärast, on valmis uueks lahinguks ja ütleb, et ei kavatse kauaaegseid kauplejaid turult ära ajada. ?Iga müügikoha taga on vähemalt üks pere, kellele see teenistus on elutähtis,? lausub ta.
  Pajo sõnul pääseb tuletõrje turule ka praegu ligi ja linnavalitsus ajab kauplemiskohti piirates temaga lihtsalt kiusu. Ta ütleb, et volikogu kehtestatud planeeringu järgi on ka turuesine maa kuulutatud ärimaaks lisamärkega ?turg?. Pajo ei varjagi, et tööstuskauba pealt teenib turg rohkem kui turu tagaosas müüdava toidukauba pealt. Kuus võib üks müügikoht sisse tuua olenevalt aastaajast 1300?2000 krooni.
  Kuna järjekordne kohtuprotsess on kulukas ja aeganõudev, loodab Pajo enda sõnul, et linnavalitsus viib oma määruse volikogu otsusega kooskõlla.
  Vaidlusalusel platsil turu ees telgis juba seitsmendat aastat põhiliselt Poolast toodud riidekaupa müüv Viktoria Popova ütleb, et kui see müügikoht ära võetakse, pole firma kolmel töötajal enam töökohta. ?Talvel on hea, kui müüme 500 krooni eest päevas, suvel, kui soomlased ostmas käivad, muidugi rohkem,? räägib naine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.