Saksamaa on majanduskriisis

Tõnis Oja 20. detsember 2001, 00:00

Euro kurss langes eile 0,8956 EUR/USDni pärast seda, kui Saksamaa majandusuuringute instituut (Ifo) avaldas raporti, mille kohaselt rahaliidu suurim liikmesriik on majanduskriisis ja ei välju sellest enne järgmise aasta teist kvartalit. Saksamaa majandus on languses juba kolmandat kvartalit järjest. Majanduskriisiks loetakse tavapäraselt olukorda, kus sisemajanduse kogutoodang kahaneb kaks järjestikust kvartalit. Kehv on olukord ka rahaliidu suuruselt kolmandas majanduses Itaalias, kus majandususalduse indeks langes novembris peaaegu viie aasta madalaimale tasemele.

Finantsturud ootavad peatset intressikärbet Euroopa Keskpanga poolt. Keskpanga president Wim Duisenberg andis teisipäeval Euroopa Parlamendi majandus- ja rahanduskomisjoni ees esinedes mõista, et intressitase on niigi madal ning uusi kärpeid lähitulevikus kavas pole.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 12:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing