Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõulud tantsiva Tuhkatriinuga

  Soome Rahvusooper tõi nendeks jõuludeks lavalaudadele kogu pere muinasjutuna igihalja teose balletiklassikast, Sergei Prokofjevi balleti ?Tuhkatriinu?.
  Koreograafiks on kutsutud juba veerand sajandit Houstonis balletti juhtinud inglane Ben Stevenson. Inglise traditsiooni kohaselt saab ?Tuhkatriinu? ka tavapärasest veidi erinevaid varjundeid.
  Lavastus on valmistatud Charles Perrault? klassikalise muinasjutu alusel ja olemas on nii paha võõrasema, õelad poolõed kui ka prints, klaasking ja ball.
  Inglise traditsiooni kohaselt tantsivad aga õdede rollis meestantsijad. Esietendusel ühe õe rollis tantsinud Javier Torres meenutas enne esietendust, et just Tuhkatriinu andis talle võtme võlumaailma, kus kõik on võimalik, kui vaid piisavalt soovida.
  ?Tuhkatriinu? peaosades tantsivad kordamööda pea kõik Soome balleti tähed. Dirigent toob etendusse ka Eesti värvi, esietendusel, 8. detsembril juhtis orkestrit Eri Klas; teise dirigendina juhatab orkestrit Kari Kropsu.
  Soome Rahvusooper asub uues ja uhkes valges majas, kilomeeter südalinnast põhja pool. Kohale saab ilusa ilmaga jalgsi, tavaliselt kõigi trammidega, mis sõidavad mööda Mannerheimi teed põhja poole.
  Kahel pool ooperimaja asuvad restoranid, mis sobivad pärast etendust õhtusöögi jaoks. Teisel pool Mannerheimi teed asub üks linna parematest restoranidest Lyon. Restoranist Töölönranta avanevad suvel suurepärased vaated kesklinnas asuvale lahele.
  Soome Rahvusooper mängib palju tuntud klassikalisi teoseid.
  Helsingi lauljad ja ooperimaja tehniline pool on asjatundjate hulgas kõrgelt hinnatud ja need toovad Helsingisse ka palju Eesti ooperihuvilisi.
  Autor: Tarmo Virki
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Teflonametnik, kel jäigi vastutus võtmata
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kolmapäeval otsis USA aktsiaturg suunda, nafta hind langes
Kolmapäeval kõikus USA aktsiaturg plussi ja miinuse vahel ning päev lõpetati väikeses miinuses, kui investorid ootasid järgmisi märke majanduse suundumusest ning keskpankade juhid rääkisid inflatsiooniga võitlemisest.
Kolmapäeval kõikus USA aktsiaturg plussi ja miinuse vahel ning päev lõpetati väikeses miinuses, kui investorid ootasid järgmisi märke majanduse suundumusest ning keskpankade juhid rääkisid inflatsiooniga võitlemisest.
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Vanemahüvitise lõhe oli läbi aastate väikseim
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.