Ülar Lauk • 16. jaanuar 2002 kell 12:26

Jaapani kondiitrikompanii pole nõus versiooniga Bushi lämbumise kohta

Jaapani valitsus- ja meditsiiniringkondades võeti kahtlusega vastu ametlik versioon hiljutisest intsidendist George Bushiga, edastab NTVRU.com.

Möödunud pühapäeval olevat president kaotanud teadvuse, kui oli lämbumas kurku tõmmatud soolakringli tüki tõttu.

'Lämbuda võib igaüks, kuid ma pole kuulnud sellest, et terve täiskasvanud inimene oleks sealjuures kaotanud teadvuse', ütles intervjuus ajalehele Tokyo Shimbun Kiusiu ülikooli meditsiiniprofessor Teruaki Ikeda. 'Sellist reaktsiooni võiks oodata väikelastelt või jõuetutelt vanuritelt. Detaile ma ei tea, kuid üldiste tunnuste järgi on juhtunu pigem esile kutsutud mingi spasmi tõttu, mitte kurku kinnijäänud tüki pärast'.

Jaapani kondiitrikompanii Ezaki Gliko teatas, et pole kordagi kokku puutunud taoliste intsidentidega, kuigi valmistab pikki aastaid selliseid soolakringleid, mille kätte, nagu kinnitatakse, oleks Bush lämbunud.

Jaapani valitsusringkondades, nagu kirjutab ajaleht, viidatakse informatsiooni vähesusele ja ei välistata, et kriimustused presidendi näol võivad olla isegi 'kakluse tagajärg kellegagi ümbruskonnast', edastab ITAR-TASS.

<#NTVRU.com=http://ntvru.com/world/16Jan2002/jap_bush.html>

Hetkel kuum