Sulev Oll • 16. jaanuar 2002 kell 11:29

Konkurentide kõrged pakkumised üllatasid Taistot

'Mul jäi suu lahti teiste Harjumaa liinidele konkureerijate pakkumisnumbreid kuuldes,' ütles konkursil madalaima pakkumise teinud AS Taisto Bussid asedirektor Riho Kartau. 'Oleme ka varem taolistel riigihangetel osalenud ja seal pole pakutud liinikilomeetri kohta mitte 10, vaid 5 ja 6 krooni.'

Kartau sõnul teeb Taisto Busside pakkumise madalaks asjaolu, et tegemist on nn sissesõitnud liinidega. 'Seega pole endal vaja jalgratast leiutada,' rääkis ta. 'Siin pole muud, kui buss sõitma ja rahvas peale.'

Küsimusele, kas Taisto Bussid nii madala pakkumise korral riigi dotatsiooni vajabki, vastas Kartau, et dotatsioon pole mõeldud mitte niivõrd bussifirmale, kui reisijatele parema teenuse pakkumiseks, näiteks uute busside ostmiseks.

Ühel kolmest riigihankekonkursil jagatavast sõidusuuna, 14 liiniga Ida-Harjumaa teenindamisel pakkus Taisto Bussid liinikilomeetri hinnaks 3 krooni 63 senti, AS Temptrans 6.49, MTG Vooremaa 8.00, AS Sebe 8.85, AS HarjuMaa Liinid 10.44 ja Tallinna Autobussikoondis 10.56.

Hetkel kuum