19. veebruar 2002 kell 10:51

Maksuamet teatab inimestele esitamata jäänud netideklaratsioonidest

Kui eelmisel aastal tekkis osa läbi neti esitatud tulumaksudeklaratsioonidega probleem, et maksumaksja pidi lõpuks deklaratsiooni ikkagi paberil esitama, siis sel aastal lubab maksuamet maksumaksjatele teada anda, kui nende netis täidetud deklaratsioon on jäänud maksuametile esitamata.

'Sisuliselt on siin küsimus selles, et kui inimene jätab nupule vajutamata, siis on ta küll deklaratsioon täitnud, kuid pole seda maksuametile esitanud,' rääkis maksuameti peadirektori asetäitja Aare Lapõnin. 'Vältimaks sellist olukorda saadame maksumaksjale meiliga teate, kui näeme, et deklaratsioon on täidetud, kuid esitamata.'

Lapõnini sõnul saadetakse teated enne tulumaksudeklaratsiooni esitamise tähtaega, et inimesed jõuaks õigeks ajaks ikka deklaratsioonid esitada. Tuludeklaratsioonide esitamise tähtaeg on 1. aprill 2002.

Hetkel kuum