Ülo Toomsalu • 7. märts 2002 kell 5:58

Alaküla favoriit ETV juhi kohale

Keskerakond koos koalitsioonikaaslastega üritab suruda ETV juhi kohale Kesknädala asepeatoimetajat Allan Alaküla, kuid ringhäälingunõukogu lükkab otsustamise täna ilmselt edasi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ringhäälingunõukogu liikme, reformierakondlase Ignar Fjuki sõnul täna nõukogus tõenäoliselt ETV juhti hääletama ei hakata. Samas ei näinud nõukogu teine liige Andres Jõesaar põhjust, miks täna hääletama ei peaks. ?Päevakorras on kohtumine kõigi nelja teise vooru pääsenud kandidaadiga ja loogiline on, et me pärast ka hääletame,? ütles Jõesaar.

Mõõdukate erakonda kuuluv ajakirjandusprofessor Marju Lauristin soovis, et nõukogu tutvuks täna põhjalikult kandidaatidega ja võtaks seejärel aega, et järele mõelda ning tuleval nädalal valik teha. Lauristin lisas, et teise vooru pääsemine ei tähenda, et need kandidaadid on parimad. ?Nõukogu pidas neid nelja kandidaatideks, kellega pikemalt rääkida,? ütles professor.

Ringhäälingunõukogu üheksast liikmest neli kalduvad Eesti Päevalehe andmeil toetama varianti, mille järgi konkurss kuulutatakse läbikukkunuks ja edasi tehakse mõnele konkursil mitte osalenud inimesele otsepakkumine.

Hetkel kuum