Sulev Oll • 3. aprill 2002 kell 12:41

Tallinn ei maksa parkimistrahve tagasi

Tallinna linnavalitsuse õigusnõuniku Kalle Liivi sõnul ei maksa Tallinna linnavalitsus liisingfirmadele tagasi parkimistrahve, kuigi Riigikohtu kriminaalkolleegiumi 5. märtsi seisukoha järgi ei näe kehtiv liiklusseadus näe ette sõiduki omaniku ega juriidilise isiku vastutust parkimisnõuete rikkumise eest.

?Kui trahviga ei nõustuta, on 10 päeva aega selle vaidlustamiseks,? ütles Liiv. ?Liisingfirmad pole seda aga reeglina teinud.?

Liivi sõnul on kogutud trahvide tagasimaksmine ka juriidiliselt keeruline ning liisingfirmad pole esitanud linnavalitsusele konkreetseid soove. Viimast kinnitas ka Tallinna abilinnapea Toivo Ninnas, öeldes, et linnavalitsus pole saanud mingeid ametlikke taotlusi. ?Me ei tea, mida nad üldse tahavad,? ütles ta.

Eesti Liisingühingute Liidu tegevjuhi Reet Hääle sõnul on firmadel siiski kindel soov oma raha tagasi saada. ?Võtame ebaseaduslikult ja siis teatame, et raha pole tagasi maksta,? ütles ta Tallinna linnavalitsuse tegevust kommenteerides.

Kokku on täiturid liisingfirmadelt inkasseerinud peaaegu 18 000 trahvi kogusummas üle 13 miljoni krooni. Kaks miljonit krooni on täiturid liisingfirmade arvetelt võtnud pärast 15 märtsi, mil linnavalitsus lubas Reet Hääle sõnul täiturite sellesuunalise töö peatada.

Hetkel kuum