Peeter Stamberg • 22. mai 2002 kell 11:20

Põhjala börsidel: liideraktsiad langevad terrorihirmu tõttu

Hirm USA vastaste terrorirünnakute ees kukutab Põhjala liideraktsiaid, negatiivseid meeleolusid lisab Deutsche Telekomi oodatust kehvem tulemus.

Maailma suurima mobiiltelefonide tootja Nokia <GR#US.NOK> aktsia on langenud 5,3% võrra 16,31 eurole. Ericssoni <GR#US.ERICY> aktsia on Stockholmis langenud 5,93 protsendi võrra 23,80 Rootsi kroonile.

?Terrorismihirm Brooklyni sillal on põhjustanud Nokia aktsia suure languse praegu,? ütles Danske securities AB maakler uudisteagentuurile AFX. Teadete kohaselt on Brooklyni sild New Yorgis suletud, peamine põhjusena, miks sild on suletud nähakse terrorihirmu.

Saksamaal on suure languse teinud Deutsche Telekomi <GR#US.DT> aktsia, mis on kukkunud ligi 7% võrra. Languse taga on täna avaldatud esimese kvartali majandustulemused, mis olid analüütikute ootustest nõrgemad.

Hetkel kuum