Eesti rannikumerest püütud kaheksast räimeproovist oli kõikide dioksiinide sisaldus alla lubatava piirnormi.
Eesti Keskkonna Uuringute keskuse teatel oli rahvusvahelistest normidest lähtuvalt antud Eesti rannikumere piirkondadest püütud räim söögikõlbulik. Küll aga soovitab keskkonnauuringute keskus kalatööstustel kindlasti nõuda sisseostetud kalapartiide dioksiinide analüüsi tulemusi. Vastasel korral loetakse kalatooted Eesti toodeteks.
1. juulist alates hakkavad Euroopa Liidus kehtima rangemad normid dioksiinisisalduse osas kaladele ja kalatoodetele. Uute normide kohaselt ei tohi kõrgema dioksiinisisaldusega kala müüa ei ELis ega ka kandidaatriikides.
Kirjandusandmetest on teada, et Läänemere kalade dioksiinide sisaldused on kõrgemad, kui näiteks Põhjamere kaladel. Kuna dioksiinid ladestuvad rasva, siis on täheldatud just rasvasemates kalades (räim, lõhe) kõrgemaid toksikantide sisaldusi.
Viimasel ajal on piima- ja lihatoodetes dioksiinide sisaldused vähenenud, kala ja kalatoodete kohta seda öelda ei saa, teatas keskkonnauuringute keskus.