Kaja Koovit • 28. juuni 2002 kell 10:34

Xeroxi raamatupidamispettus arvatust suurem

Xeroxi uus audit näitas, et ettevõte on viie aasta jooksul ebaõigete vahenditega käivet suurendanud SECi varem arvatust poole rohkem.

The Wall Street Journal kirjutab asjaga kursis olevate isikute sõnadele tuginedes, et aprillis, mil USA väärtpaberijärelevalve (SEC) ettevõttega kokkuleppe sõlmis, hindas SEC, et aastatel 1997?2000 on Xerox käivet kunstlikult suurendanud 3 miljardi dollari (47,6 mld krooni) mahus.

Uus audit, mis võttis arvesse ka 2001. aasta, leidis aga uusi raamatupidamisprobleeme ning viimase viie aasta jooksul võib käivet olla kunstlikult suurendatud enam kui 6 miljardi dollari (95,2 mld krooni) mahus.

Xeroxi pressiesindaja Christa Carone keeldus uue summa tõelevastavust kommenteerimast, kuid lausus, et ettevõtte 1997?2001 aasta käibetulemusi vähendatakse vähem kui 2 mld dollari mahus. Ettevõte on perioodi käibeks varem nimetanud 92,5 mld dollarit.

Hetkel kuum