Raimo Ülavere • 2. september 2002 kell 13:28

Krediidipank pakub kiirmakse tegemise võimalust

Krediidipank pakub alates septembrikuust oma klientidele võimalust teha riigisisest pangaülekannet mõne minutise kiirmaksena.

Tavamaksete puhul kantakse raha teises pangas olevale kontole läbi Eesti Panga ning maksete edastamine seal toimub kolm korda päevas.

Kiirmakse on vajalik sellisel juhul, kui raha peab teises pangas asuvale kontole jõudma kohe. Kiirmakse puhul kasutatakse pankadevahelist siseriikliku reaalajalist arveldussüsteemi RTGS (Real Time Gross Settlement). Kõiki makseid summas 15 miljonit krooni või rohkem loetakse automaatselt suurmakseteks ja neid teostatakse vaid kiirmaksetena ehk RTGS süsteemi vahendusel. Kiirmakse teenustasu on Eesti Krediidipanga internetipanga kasutajatele 50 krooni ja pangakontorist tehes 60 krooni.

Kiirmaksed, mis on laekunud Krediidipanka pangapäeval enne kella 16.00 edastatakse saaja pangale samal pangapäeval. Pärast kella 16.00, nädalavahetustel ja riiklikel pühadel laekunud maksed edastatakse järgmise pangapäeva hommikul.

Hetkel kuum