• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Res Publica triumf hävitas Isamaaliidu ja Mõõdukad

  Isamaaliidule ja Mõõdukatele tõid Tallinnas ränga valimiskaotuse valijate ülejooksmine Res Publica poolele ja kampaanias tehtud vead.

  Endine tipp-poliitik Jaak Allik põhjendas Isamaaliidu ja Mõõdukate pealinnas põrumist sellega, et paljud nende senised toetajad andsid hääle uustulnukale Res Publicale, kirjutab Eesti Päevaleht.
  ?Hämmastav, kui suur hulk tallinlasi lasi end ära petta mitte millestki ja hääletas tühjade loosungite ja lubaduste poolt,? ütles Allik. ?Kuidas saab uskuda, et keegi on parem vaid seetõttu, et ta on uus. Ka vapsid rõhusid kunagi sellele, et nad on uued.?
  Võrreldes eelmiste valimistega on ka praegu sama palju neid, kes ei tule valima või ei leia endale sobivat parteid. ?Arvati, et Res Publica saab ?soo? hääled, kuid tegelikult võttis ta teiste parteide ni?i,? selgitas Allik.
  Alliku hinnangul aitas Isamaaliidu nõrgale tulemusele kaasa ka reklaamiagentuuri tehtud antikampaania. Seevastu Mõõdukate kampaaniat nimetas Allik heaks ja rahulikuks. ?Nende probleem on see, et nad on astunud kahel korral sama reha otsa. Nii 1992. kui 1999. aastal valitsusse minnes jäädi Laari varju ega suudetud eristuda,? leidis Allik.
  Isamaaliidu esimees Mart Laar nägi erakonna Tallinna ebaedu taga nii üldist ?tähtede seisu? kui mitmeid kampaanias tehtud vigu.
  ?Me polnud valmis võistlema nii tugeva välimeediaga. Negatiivselt mõjus ka arvamusuuring, mis ennustas meile neljaprotsendilist toetust. See ei osutunud küll tõeks, kuid kohutas paljud ära ja viis meilt ära piisava koguse hääli ja ka mandaadid,? ütles Laar. ?Aga eeskätt tuleb igal erakonnal, kel halvasti läks, otsida vigu iseenda juurest ja vaadata, mida annab paremini teha.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hannes Ojangu: digitaliseerimine ja rohepööre – tulevikutrendid vajavad lahtimõtestamist
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Euroopa turud tõusevad kolmandat päeva järjest
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.