Ülo Toomsalu • 22. oktoober 2002 kell 6:00

EPL: Tallinna võimuliit jagab kohti ümber

Keskerakonna kaalukas üleolek Reformierakonnast võib täna-homme algavail läbirääkimistel viia linnavalitsuse kohtade ümberjagamiseni.

Keskerakonna infojuht Evelyn Sepp ütles, et see on läbirääkimiste küsimus. ?Siis vaadatakse üle, kus ja millises vahekorras muudatusi teha,? lausus ta. ?See tuleb uude koalitsioonileppesse kirjutada ja läbi vaielda.?

Keskerakonnale kuulub peale linnapea koha kolm abilinnapea kohta. Sama palju on neid Reformierakonnal. Võrdselt on jaotatud ka kaheksa linnaosa vanema kohta ? mõlemal neli.

Valimispäeva järgsel ööl räägiti eravestlustes Vilja Savisaarest kui võimalikust linnapeakandidaadist, kuna praeguse meeri Edgar Savisaare eesmärk on märtsis tõenäoliselt peaministri koht haarata, kirjutab Eesti Päevaleht. Vilja Savisaar oli abikaasa järel 5597 häälega Tallinnas populaarsuselt teine ja Eesti koguarvestuses kolmas poliitik,.

Sepa sõnul pole sel teemal veel vesteldud. ?Ent see on vahva spekulatsioon,? märkis ta.

Vilja Savisaar tunnistas pärast häälte kokkulugemist, et nii võimas edu tuli talle üllatusena. ?Kuid selle nimel on ka palju tööd tehtud,? ütles ta.

1999. aasta valimistel sai Vilja Savisaar Nõmmel kandideerides 1354 häält.

Linnapea Edgar Savisaar kinnitas, et kui Mõõdukad maha arvata, pakkusid kõik suuremad erakonnad valimiste eel Keskerakonnale oma kätt ja südant. ?Ei saa aru, miks seda püüti varjata ja teha teistsugust nägu. Aga partnereid ei vahetata ja meie ei ole poliitilised prostituudid,? ütles ta, kinnitades praeguse võimuliidu jätkamist.

Küsimusele, kas Eesti Päevaleht küsitles Savisaart kui linnapead või tulevast peaministrit, vastas ta, et Keskerakonna esimeest.

Hetkel kuum