• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pea pool börsitehingutest sooritati kauplemise esimesel ja viimasel pooltunnil

  Tallinna börsil oli täna, börsikrahhi viiendal aastapäeval, viimase kuu väikseima aktiivsusega kauplemispäev.

  Tehinguid sooritati 35. Viimati oli tehingute arv nii väike 24. septembril. Käive oli 6,6 miljonit krooni. 1997. aasta mustal neljapäeval sooritati 912 tehingut ning käive oli 176 miljonit krooni. Oktoobrikuu aktiivseim kauplemispäev oli viis aastat tagasi börsikrahhi järgne päev, mil tehingute arv oli 1380 ja käive 227 miljonit krooni.
  Hommikul, varsti pärast börsi avamist tundus, et tuleb aktiivne kauplemispäev. Poole tunni jooksul oli sooritatud 8 tehingut, neist Hansapangaga <GR#EE.HP> kolm, Telekomi <GR#EE.ETL>, Kalevi <GR#EE.KALEV>, Saku <GR#EE.SAKU>, Viisnurga <GR#EE.VN> ja EVPga <GR#EE.EVP> igaühega üks. Sellega aga aktiivsus ka piirdus. Vaid viimasel pooltunnil aktiivsus veidi taastus ? sooritati 7 tehingut. Ühesõnaga, kauplemise esimese ja viimase pooltunni jooksul sooritati peaaegu pooled tehingud.
  Aktiivseim kauplemine toimus traditsiooniliselt Hansapanga aktsiaga, mis oma 5,7 miljoni krooniga andis 86 protsenti päeva kogukäibest. Aktsia hind eilse sulgumishinnaga võrreldes muutumatuks ehk 211,23 kroonile.
  Suurim tõusja oli 10,5 protsendiga Kalevi aktsia. Nelja tehingu käigus vahetas omanikku 505 aktsiat. Põhinimekirja suurim tõusja oli 1,23 protsendiga Tallina Kaubamaja aktsia, mis sulgus 51,32 kroonil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
S&P 500 ja Dow Jones seadsid uued rekordid
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Unimed Kliinikud ostis kaks hambakliinikut
Unimed Kliinikud OÜ ostab KW ja Al Mare hambakliinikud.
Unimed Kliinikud OÜ ostab KW ja Al Mare hambakliinikud.
Rootsi akutootja rajab suurtehase Paldiskisse
Rootsi elektroonikaettevõte Nilar otsustas aku- ja energiasalvestite tehase rajada Paldiskisse, varem oli asukohana sõelal ka Narva.
Rootsi elektroonikaettevõte Nilar otsustas aku- ja energiasalvestite tehase rajada Paldiskisse, varem oli asukohana sõelal ka Narva.