• Jaga lugu:

  ABB võlakirjade reiting rämpsu tasemel

  Reitinguagentuur Moody?s langetas ABB võlakirjade reitingu kõrge riskiga rämpsvõlakirjade tasemele, edastas Wall Street Journal.

  Analüütikute sõnutsi võib see ohustada ettevõtte laenude tagasimaksmise võimet, kui firmal ei õnnestu mitte põhitegevusega seotud varade müügiga raha juurde hankida.
  Reitingu langetamine suurendab analüütikute hinnangul ka hüppeliselt ABB laenukulusid. Kuigi ettevõtte pressiesindaja tunnistas laenukulude kasvu, ei soostunud ta täpsustama, millistest summadest jutt käib.
  Pressisesindaja sõnul tuleb ABB-l detsembri lõpuni toimiva 1,02 miljardi euro (15,96 mld krooni) suuruse krediidiliini viimase kahe kuu eest maksta reitingu langetamise tõttu kõrgemat intressi.
  Ta kinnitas, et ettevõte jätkab kulude kärpimist ning läbirääkimised pankadega jätkuvad vaatamata reitingu langetamisele.
  Kuigi ABB finantsolukord muutub kriitilisemaks, ei ole ettevõte siiski kokkukukkumise äärel, lausus Lehman Brothersi analüütik Chris Heminway. 'Neil on võimalik saada pankadest likviidsust juurde, kuid ees ootavad mitmed väga rasked kvartalid,' lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.