• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Stockholmi börsil taas asbestipäev

  Alfa Lavali ja vähemal määral Trelleborgi aktsiad kukkusid täna, kuna nende firmadega on seostatud asbestiga-seotud nõudeid, vahendab AFX.

  Kell 14.15 oli jahutuseadmetetootja Alfa Lavali aktsia kukkunud 28,6% 47,50 Rootsi kroonile. Alfa Lavali kivina kukkumine järgnes Enskilda Securitiese ? kes tõi aktsia börsile ? täna hommikune aktsia soovituse muutmine tugevalt ostusoovituselt müügisoovituseks. Maaklerite arvates võib soovituse ülijärsu muutmise taga olla asbestiga seotud nõuded. Ettevõtet börsile tuues polnud prospektis mainitud asbestiga seotud nõudeid.
  Rootsi tööstusfirma Trelleborgi aktsia kukkus 10,7% 66,50 Rootsi kroonile. Firma teatas, et nende vastu esitatud asbestiga seotud nõuetest on tagasilükatud ja ülejäänud katavad kindlustusseltsid.
  Varasem samade nõuete ohvriks langenud ABB aktsia langes täna veel 6,5% 11,50 Rootsi kroonile.
  Rootsi börsi OMX indeks oli langenud kasumivõtmise tagajärjel 2,3% 499 punktile.
  Ericssoni aktsia oli kukkunud 6,1% 6,95 Rootsi kroonile ja Telia oma 2,4% 29,10 Rootsi kroonile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Balti aktsiaturg tegi Enefit Greeni abiga rekordilise käibe
Balti põhinimekirja aktsiate käive küündis täna 15,4 miljoni euroni, mis ületab tänavust keskmist käivet rohkem kui neli korda. Kauplemisrekordit aitas püstitada täna turule tulnud Enefit Greeni aktsia.
Balti põhinimekirja aktsiate käive küündis täna 15,4 miljoni euroni, mis ületab tänavust keskmist käivet rohkem kui neli korda. Kauplemisrekordit aitas püstitada täna turule tulnud Enefit Greeni aktsia.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Aasta auto finalistid: elektriautode paremik peab laetud lahingut, aga fossiilikad võivad üllatada
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.