• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SLÕL: Ärimees pani oksjonile 700 000 krooni eest kunstiteoseid

  Nõukogude ajal kunstiga äritsemise eest kuus aastat vangis istunud kollektsionäär Kalev Klais pani oksjonile tohutu hulga eesti väärtkunsti.

  ?Kõike ei saa kokku korjata. Vahepeal tuleb selektsioon teha, et uusi (teoseid) hankida. Aga miks müüakse? Raha on ju tarvis,? põhjendab SL Õhtulehele 30 aastat kunsti kogunud optikaärimees Kalev Klais 700 000kroonise alghinnaga taiesekogu oksjonile panekut.
  Klais kinnitab, et 62 enampakkumisel mahamüüdavat eesti väljapaistvate, põhiliselt Pallase koolkonna kunstnike teost moodustavad tema kunstikogust vaid viiendiku. Sellegipoolest on tegu Eesti suurima kunstioksjoniga.
  ?Kõikidest teostest on kahju,? tunnistab ärimees. ?Aga juba nende säilitamisega oli mul probleeme. Kahju on neid kuskil pööningul või keldris hoida. Väikesed erakogud on surnud kunsti kogud surnud rahva jaoks - keegi neid ei näe, kõik on keldrites. Need tuleb välja tuua.?
  1,2 kilogrammi kokaiini smugeldamise eest Soomes mõni aeg tagasi viieks aastaks vangi pandud Janek Klaisi kunstihuviline isa ei varjagi, et 1980ndatel aastatel istus ta riigivara varguse eest kuus aastat türmis.
  Mina pole kellelegi kurja teinud. Ei löönud, varastanud, tapnud ega vägistanud. Olen istunud tegevuse pärast, mille eest praegu loorbereid jagatakse. Ühesõnaga - samamoodi oli tegemist äri ja kunstiga.
  Tallinna üks kunstigalerist nendib, et Klaisi kogu on tõepoolest aukartustäratav. ?Nii suur hulk suuri teoseid tekitab aga alati küsimuse, kust need on saadud. Nii palju võib kunsti olla ainult kunstifondis,? ütleb ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Uute autode müük kukkus Euroopas veerandi
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.