• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Statoili ja Shelli ühinemine lubatud

  Konkurentsiameti koondumiste osakonna ametniku sõnul oli otsuse tegemine raske, sest Statoil saavutas selle tulemusena turuliidri positsiooni. ?Kui suur Statoili turuosa olema saab, ei saa ma öelda,? sõnas ametnik, kes ei soovinud oma nime ajakirjanduses näha. ?Seda pole kirjas ka otsuses, sest Statoil võtab praegu sellest ärisaladusi välja.?
  Kütuse jaemüügi poolest senigi turuliidri rollis olnud Statoili osa Eestis tõuseb firma enda arvutuste kohaselt 29 protsendi, mitme konkurendi ja asjatundjate väitel aga 34-35 protsendini legaalsest turust. ?Igatahes jääb see alla 40,? lausus anonüümne ametnik. ?Vastasel korral poleks koondumise heakskiitmisest juttugi olnud.?
  Märgatavalt tõuseb Statoili osa ka Lätis (22) ja Leedus (20), kus samuti analoogne tanklaostutehing sõlmiti. Keskmiselt peaks iga neljas Eestis, Lätis ja Leedus legaalselt tangitav kütuseliiter pärinema Statoili teenindusjaamadest. Tanklate arvult läheb Statoil Eestis mööda nii Lukoilist kui ka Nestest. Kokku on Eestis 500 teenindusjaama.
  Eestis kuulub Shelli liitnud Statoilile pool tanklakettide äriklientide mahust, sest autokütuse jaemüüjate andmetel moodustab Statoili ja Shelli äriklientide käive ligi 20 Eesti tanklate kogukäibest.
  Statoili ja Shelli ühinemise järel Statoili nime alla kuulub viiele turuliidrile (Statoil, Neste, Lukoil, Alexela, Hydro Texaco) 70 legaalsest kütuseturust, ülejäänud müüjatele 30. Musta turu suurust on hinnatud 30 protsendini, viimasel ajal on see vähenenud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.